Για τη συλλογή και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στον Αποκόρωνα από το Δίκτυο Τροφίμων.

Το Δίκτυο Τροφίμων συγκροτείται από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αποκόρωνα, Πολιτιστικούς Συλλόγους του τόπου μας και μεμονωμένους συνδημότες μας. Αφορμή για την δημιουργία του Δικτύου, αποτέλεσε η απόρροια του δεύτερου lockdown στον επαγγελματικό τομέα, αφού αρκετοί είναι εκείνοι που επλήγησαν οικονομικά, καθώς είτε απολύθηκαν, είτε τέθηκαν σε αναστολή εργασίας. Ως φυσικό επακόλουθο, αδυνατούν να αποκτήσουν βασικά υλικά αγαθά, όπως τροφή και είδη καθημερινής χρήσης. 

Σκεπτόμενοι τα παραπάνω, πήραμε την απόφαση να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, συλλέγοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σε διάφορα σημεία του δήμου μας. Η ανταπόκριση ήταν πολύ ικανοποιητική και όλοι μαζί καταφέραμε να μοιράσουμε σε δεκάδες σπίτια τα πράγματα που μαζεύτηκαν.     

Φυσικά δεν το καταφέραμε μόνοι μας. Η βοήθεια και η προσφορά  όλων όσων ανταποκρίθηκαν, κατέστησε δυνατή την πραγματοποίηση της σκέψη μας και είμαστε παραπάνω από ευγνώμονες για αυτό! Χωρίς την προσφορά του καθενός και της καθεμίας, σίγουρα θα ήταν αδύνατο να βοηθήσουμε όσες περιπτώσεις, οικογενειών και μη, καλύψαμε και οφείλουμε να πούμε ότι το ευχαριστώ είναι λίγο.

Σίγουρα η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όσων πλήττονται και έχουν ανάγκη, ωστόσο τέτοιες πράξεις αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας αποτελούν για εμάς ένα πρώτο βήμα αντίστασης στην εξαθλίωση και την ανέχεια γύρω μας.

Κανένας μόνος-Καμία μόνη.

Με εκτίμηση: Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αποκόρωνα, Πολιτιστικοί Σύλλογοι Tσιβαρά, Κάινας, Μαχαιρών, Γαβαλοχωρίου, Βάμου και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook