Με ένα νέο βίντεο ο Σύλλογος «Ακαπνίστας» επισημαίνει τους κινδύνους για τα βρέφη,τα νήπια και τα παιδιά από το παθητικό κάπνισμα στο σπίτι. 

Στο τηλεοπτικό αυτό σποτ αποτυπώνονται όσα μια παιδική ψυχή μπορέσει να πει αυτά που κρύβει μέσα της, αρκεί να βρει την εσωτερική δύναμη για να το κάνει αυτό.

Ο στόχος αυτού του τηλεοπτικού μηνύματος είναι αρχικά να προβληθεί η αναγκαιότητα   ευαισθητοποιήσης, ώστε να μπορέσει να συμβάλει στον περιορισμό της έκθεσης των παιδιών μέσα στο οικογενειακό τους περιβάλλον και αφετέρου να κινητοποιήσει τα ίδια τα παιδιά. Τα παιδιά είναι σε θέση να οργανώσουν δράσεις ευαισθητοποίησης των συμμαθητών τους στους κινδύνους από το παθητικό κάπνισμα και αφετέρου να δραστηριοποιηθούν τα ίδια ώστε να απαιτούν ευγενικά και με επιχειρήματα το δικαίωμά τους στον καθαρό αέρα και στην υγεία τους.

Το βίντεο (39” δευτερολέπτων) δημιουργήθηκε από το σύλλογο Ακαπνίστας, με αφορμή τους κινδύνους από το παθητικό κάπνισμα στο σπίτι ειδικά την περίοδο της καραντίνας, έχει λάβει έγκριση από το ΕΣΡ (απόφαση 21-08.02.2021) για μετάδοση ως κοινωνικό μήνυμα από τηλεοπτικούς  σταθμούς.

Περισσότερες πληροφορίες

Το παθητικό κάπνισμα δεν συμβαίνει μόνο σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Τα παιδιά και τα βρέφη είναι ανυπεράσπιστα στο σπίτι. Προστατέψτε τα. Μην επιβάλετε στα παιδιά να εισπνέουν τον καπνό σας.

Ο Σύλλογος «Ακαπνίστας». Σκοπός του Συλλόγου είναι: α) η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις ολέθριες συνέπειες του καπνίσματος, β) η ενημέρωση των μη καπνιζόντων για τα δικαιώματά τους στον καθαρό αέρα, και γ) η δραστηριοποίηση όλων για την, κατά προτεραιότητα, προστασία από το παθητικό κάπνισμα των πλέον ευάλωτων ομάδων (ανήλικοι, αλλεργικοί, καρδιοπαθείς, έγκυες, ασθματικοί κλπ.).

Δεν εχθρευόμαστε τους καπνιστές αλλά τον βλαβερό καπνό και τα αποτσίγαρα που αφήνουν στο διάβα τους οι – αντικοινωνικοί κυρίως – καπνιστές επιβαρύνοντας τους ανυπεράσπιστους παθητικούς καπνιστές και θέτοντας σε κίνδυνο βρέφη, νήπια, ζώα, πουλιά και ψάρια.

Ο Σύλλογος έχει ήδη στο ενεργητικό του αρκετές εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, όπως οι συναυλίες «Η Κρήτη αγαπά τη ζωή» (3 Ιουλίου 2018 και 30 Ιουνίου 2019), διαγωνισμοί μαντινάδας και η εκστρατεία «Καπνίζω αλλά σέβομαι – Χανιά άκαπνη πόλη». Για φέτος έχει διοργανώσει Παγκρήτιο σχολικό μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο Προστατεύομαι από το παθητικό κάπνισμα.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες και στα κοινωνικά δίκτυα του συλλόγου www.akapnistas.gr , www.crete4life.gr/, akapnistas.blogspot.com/

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook