Η  προθεσμία  υποβολής   των  αντιρρήσεων  είναι  αποκλειστική  και  ξεκινά την 26η Φεβρουαρίου  2021 ημέρα Παρασκευή

Αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης της Π.Ε. Χανίων στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας του Ν.Π.Δ.Δ. “Ελληνικό Κτηματολόγιο”.

Νωρίτερα σήμερα είχε αναρτηθεί ο δασικός χάρτης της Π.Ε. Ρεθύμνης.

Οι δασικοί χάρτες είναι διαθέσιμοι σε αυτή την ιστοσελίδα.

Για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ανωτέρω ιστοσελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. “Ελληνικό Κτηματολόγιο”, μέσω της οποίας και μόνο, μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του  περιεχομένου  αυτού.  Η  προθεσμία  υποβολής   των  αντιρρήσεων  είναι  αποκλειστική  και  ξεκινά την 26η Φεβρουαρίου  2021 ημέρα Παρασκευή.

Η καταληκτική ημερομηνία της παραπάνω προθεσμίας, είναι η  10η Ιουνίου 2021 ημέρα Πέμπτη.

Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται  κατά 20 ημέρες, συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων είναι η 30η Ιουνίου 2021 ημέρα Τετάρτη.

Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων.

Η κατάρτισή τους αποτελεί βασικό και μακρόπνοο έργο υποδομής, με μεγάλη περιβαλλοντική αξία και θετικές συνέπειες για την εθνική οικονομία. 

Για πρώτη φορά καταγράφονται οι δασικού χαρακτήρα εκτάσεις σε όλη τη χώρα με ακρίβεια και γεωχωρικό προσδιορισμό. Η καταγραφή αυτή αποτελεί καθοριστικό εργαλείο για την προστασία, αλλά και τη διαχείριση των δασών και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η οριοθέτηση των δασικών εκτάσεων θέτει τέλος στην αμφισβήτηση, την ανασφάλεια, την γραφειοκρατία και λειτουργεί προς όφελος του πολίτη και του φυσικού περιβάλλοντος. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook