Δικογραφία σχηματίζεται από  το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών για τα περιστατικά δηλητηρίασης σκύλων με φόλες κοντά στο 2ο Δημοτικό σχολείο Τυμπακίου.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε καταγγελία που κινητοποίησε τους αστυνομικούς της υπηρεσίας για δύο φόλες και τρία νεκρά σκυλιά στην περιοχή. Από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού ζητήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών και ενδεδειγμένων ενεργειών η συνδρομή της αρμόδιας Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου προκειμένου να ελεγχθεί εξονυχιστικά η περιοχή για τυχόν διάσπαρτες φόλες και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι είναι κοντά σε δημοτικό σχολείο με μικρά παιδιά.

Πράγματι η ανταπόκριση ήταν άμεση και υπήρξε ενεργοποίηση του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα της Α’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης Δωδεκανήσου, ο οποίος μετέβη στην περιοχή με το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί Ντάικα, προκειμένου να ερευνήσει την περιοχή. Σύμφωνα με την Αστυνομία η περαιτέρω έρευνα οδήγησε στον εντοπισμό ενός ακόμα νεκρού σκύλου και μίας φόλας.

Πάντως σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Α’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσου γίνεται λόγος για μαζική δηλητηρίαση 25 ζώων, τα περισσότερα από τα οποία κατέληξαν, όπως επισημαίνεται. Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021, έλαβε χώρα ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό, με μαζική δηλητηρίαση σκύλων (αδέσποτων και δεσποζόμενων), κοντά στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου, Π.Ε. Ηρακλείου.

Ένας ασυνείδητος συμπολίτης μας τοποθέτησε δηλητηριασμένα δολώματα, με συνέπεια πάνω από 25 ζώα να δηλητηριαστούν και τα περισσότερα να καταλήξουν.

Μετά το περιστατικό κλήθηκε ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Α΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης Δωδεκανήσου, ο οποίος μετέβη με το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί Ντάικα προκειμένου να ερευνήσει την περιοχή για τυχόν δολώματα που δεν είχαν καταναλωθεί ή εντοπιστεί, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για επιπρόσθετες απώλειες.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα Γιώργου Μεραμβελιωτάκη, που εδρεύει στο Τυμπάκι, απέδωσε 2 δηλητηριασμένα δολώματα κι έναν ακόμα νεκρό δηλητηριασμένο σκύλο.

Για το περιστατικό κατατέθηκε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες της Αστυνομίας για την ταυτότητα των ασυνείδητων που έριξαν τις φόλες συνεχίζονται».

Πηγή: patris.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook