Η Ντίνα Νικολάου έχει έναν μοναδικό τρόπο να μετατρέπει φρούτα εποχής σε πλούσιες τάρτες με τραγανή βάση.

Υλικά
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα βουτύρου
120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη γκανάς μαύρης σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, ψιλοκομμένη
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Για τη γκανάς λευκής σοκολάτας
300 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
160 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Για την επιφάνεια
2 μεγάλα μήλα
60 γρ. ζάχαρη καστανή
20 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Διαδικασία
Βάση: Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Αδειάζουμε σε ένα μπολ, ραντίζουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε για να δημιουργηθεί μια παχιά πάστα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 22-24 εκ. Ισιώνουμε καλά πατώντας με τα χέρια για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση και βάζουμε στο ψυγείο.

Μήλα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους πυρήνες. Κόβουμε το κάθε μισό σε 3 χοντρές φέτες. Αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

Γκανάς μαύρης σοκολάτας: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μια βράση. Σπάμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε τα υλικά για 1 λεπτό και κατόπιν ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα ωραίο μείγμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τη γκανάς λευκής σοκολάτας.

Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο. Αδειάζουμε τη γκανάς μαύρης σοκολάτας στη μισή φόρμα και τη γκανάς λευκής σοκολάτας στην άλλη μισή. Με ένα καλαμάκι για σουβλάκια κάνουμε κυματισμούς για να μπερδευτούν τα δύο είδη σοκολάτας δημιουργώντας διάφορα σχέδια.

Παίρνουμε τα καραμελωμένα μήλα και τα μισοβυθίζουμε στις σοκολάτες. Καλύπτουμε τη φόρμα με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Πηγή: olivemagazine.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook