Οι κάτοικοι και οι περιπατητές στα ορεινά των Σφακίων  ακόμη περιμένουν να τον δουν να περπατά με το αγέρωχο βάδισμά του – Η ανάρτηση του παπα Ανδρέα των Ανωγείων 

Ήταν μια Κυριακή σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια. Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, όταν η γνωστοποίηση του θανάτου του παπα Γιώργη Χιωτάκη σκορπίζει την θλίψη όχι μόνο στα Σφακιά, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά σε ολόκληρη την χώρα, όπου είχε διαδοθεί η δράση του επαναστάτη παπά των Σφακίων.

Ενός από τους αληθινούς παπάδες της Ορθοδοξίας, όπως γράφει ο παπα Ανδρέας των Ανωγείων περιγράφοντας μέσα σε τρεις φράσεις το μεγαλείο της ψυχής του παπα Γιώργη:

«Πέντε χρόνια πέρασαν, από τη μέρα που συναντήθηκε με το Θεό μας, ένας από τους αληθινούς παπάδες της Ορθοδοξίας, ο οποίος ακούραστα και αγόγγιστα, έφερνε τα ζάλα του, σε όλη την περιφέρεια της ενορίας του αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη .

Με μοναδικό στόχο να απαλύνει προβληματισμούς να γιατρεύει απορίες να ενθουσιάζει τις παραξενιές και να είναι όλα εκείνα, που το μαύρο ράσο μπορεί να αναδείξει, τα φωτεινά δηλαδή χρώματα του ουράνιου τόξου .

Ο Παπα Γιώργης Χιωτάκης ο πολύτεκνος ιερέας των Σφακίων ,υπάρχει ακόμα στη σκέψη και τις καρδιές μας ,κυρίως υπάρχει στην απέραντη λίστα των ορθοδόξων παπάδων που τιμούν το σχήμα τους και δίνουν το ευγενέστερο μάθημα για την ορθοδοξία, που δεν είναι άλλο από την αληθινή αγάπη και το ενδιαφέρον του ανθρώπου προς τον άνθρωπο.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook