Μία απίστευτη καταγγελία έχει αναρτηθεί στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης από ρεθυμνιώτες. 

Αφορμή η περιπέτεια μίας γυναίκας, η οποία πριν λίγες ημέρες είδε το σπίτι της να καταστρέφεται από πυρκαγιά και σήμερα δεν μπορεί να βρει σπίτι να μείνει με το παιδί της, το οποίο πάσχει από αυτισμό, γιατί ο ιδιοκτήτης ακινήτου της το αρνήθηκε «επειδή το παιδί της δεν είναι φυσιολογικό»!

Όπως αναφέρει το goodnet.gr, αυτή η υπόθεση αναδεικνύει το μέγεθος του ρατσισμού ενάντια στο διαφορετικό και το «φυσιολογικό», όπως το κρίνουν κάποιοι μικρόνοες, που βιώνουν πολλοί. Η γυναίκα αυτή είναι νοσηλεύτρια και σε καμία περίπτωση δεν ζητάει να της παραχωρηθεί σπίτι. Έχει τη δυνατότητα, όπως τονίζει, να ανταπεξέρθει στα έξοδα διατήρησης ενός σπιτιού, αρκεί να βρει να νοικιάσει ένα!

Μεταφέρουμε την καταγγελία, όπως την ανήρτησε ο υπεύθυνος έργων και δομών στον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου, Παύλος Μελισσινός.

«Ζούμε και ακούμε απίστευτα πράγματα εν έτη 2021! Μια οικογένεια στο Ρέθυμνο δυσκολεύεται να βρει σπίτι γιατί έχουν ένα παιδί ΑμεΑ, όπου και αν πάνε δεν τους δέχεται ο ιδιοκτήτης με τον φόβο ότι οι υπόλοιποι ένοικοι θα ενοχληθούν. Παρακάτω σας στέλνω το μήνυμα από μια ομάδα βοήθειας στο Facebook και τηλέφωνο επικοινωνίας με την διαχειρίστρια της σελίδας».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας:

«Εγώ δε γνωρίζω την οικογένεια προσωπικά. Είδα την έκκληση για βοήθεια από μια ομάδα στο facebook και επικοινωνώ με τη διαχειρίστρια της ομάδας η οποία προσπαθεί να βοηθήσει την οικογένεια. Εν τάχει, γνωρίζω πως το σπίτι τους πριν από 10 ημέρες κάηκε. Γνωρίζω πως ψάχνουν σπίτι να μείνουν και λόγω των Φοιτητών και των airbnb στο Ρέθυμνο είναι δύσκολη η εύρεση κατοικίας!!! Με τα πολλά βρήκαν ένα σπίτι να μείνουν έδωσαν προκαταβολή, θα υπέγραφαν συμβόλαια σε λίγες μέρες, μέχρι να τα ετοιμάσει η ιδιοκτήτρια, δεν είπαν στην ιδιοκτήτρια για το πρόβλημα του παιδιού κι όταν ξεκίνησαν σιγά σιγά τη μετακόμιση τους μόλις η ιδιοκτήτρια είδε το παιδί τους έδωσε τα χρήματα πίσω και τους ΠΕΤΑΞΕ στο δρόμο.

Γιατί φοβόταν ότι θα είχε πρόβλημα με τους υπόλοιπους ενοίκους αν το παιδί έκλαιγε η έκανε φασαρία λόγω της κατάστασής του. Η οικογένεια φιλοξενείται από ένα ξενοδοχείο προς το παρών. Η μητέρα του παιδιού είναι νοσηλεύτρια διορισμένη στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Δε ζητάει να της παραχωρηθεί κάποιο σπίτι δωρεάν. Ζητάνε να νοικιάσουν!!!! Κάθε μήνα ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, αλλά ΔΕΝ τους προτιμούν οι ιδιοκτήτες λόγω της κατάστασης του παιδιού!!!! Ρατσισμός κι απανθρωπιά σε ΟΛΟ το μεγαλείο τους!».


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook