Το «τρικ» της εφαρμογής των δασικών χαρτών σε «ευαίσθητες» περιοχές

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών έδωσε την δυνατότητα να «αποκαλυφθούν» εκτάσεις τις οποίες έχουν «καταλάβει» οι εγκαταστάσεις των αεροδρομίων της Κρήτης, οι οποίες λόγω και του ότι χρησιμοποιούνται και για στρατιωτικούς σκοπούς θεωρούνται ως «ευαίσθητες».

Έτσι από τους Δασικούς χάρτες απουσιάζουν παντελώς τα αεροδρόμια Ηρακλείου, Χανίων, Σητείας και Μάλεμε.

Στις τεράστιες εκτάσεις που καταλαμβάνουν οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης καθώς και οι κτιριακές εγκαταστάσεις, εμφανίζονται….χωράφια και δρόμοι, δίδοντας μιαν τελείως διαφορετική εικόνα και αποκαλύπτοντας πως θα ήταν οι συγκεκριμένες περιοχές χωρίς τα…. αεροδρόμια.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που ακολουθούν με το πώς εμφανίζονται οι εκτάσεις στους δασικούς χάρτες και πως είναι στην πραγματικότητα (από το Google Earth).

Αεροδρόμιο Χανίων

Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Αεροδρόμιο Σητείας

Αεροδρόμιο Μάλεμε

Και επειδή ίσως κάποιοι έχουν την εντύπωση πως στους δασικούς χάρτες στις συγκεκριμένες εκτάσεις έχουν χρησιμοποιηθεί παλαιές φωτογραφίες, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr επειδή οι συγκεκριμένες περιοχές θεωρούνται «ευαίσθητες» αξιοποιήθηκε το «photoshop» και οι εκτάσεις των αεροδρομίων αντικαταστάθηκαν από άλλες φωτογραφίες χωραφιών κλπ, αλλά πραγματικά με πολύ αριστοτεχνικό τρόπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook