Επιστολή του Δημάρχου προς τον Υπουργό Υγείας, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και την 7η ΥΠΕ Κρήτης 

Την μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, οι οποίοι επιθυμούν να εμβολιαστούν επισημαίνει ο Δήμαρχος Αντώνης Περράκης ζητώντας άμεσα την ενεργοποίηση εμβολιαστικού κέντρου στο Κέντρο Υγείας Καντάνου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ.Περράκης «ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου είναι ένας ορεινός και απομακρυσμένος δήμος βάσει ΦΕΚ 87/07-06-2010. Απέχει 75χλμ από το πλησιέστερο αστικό κέντρο, την πόλη των Χανίων, σε ένα δύσβατο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο γεγονός που καθιστά δυσχερή την μετάβαση των κατοίκων και των επισκεπτών σε άλλες δομές υγείας π.χ. στα Χανιά ή στο Καστέλι.

Η πλειονότητα των κατοίκων του ορεινού όγκου του δήμου μας είναι ηλικιωμένοι, άνω των 70 ετών, οι περισσότεροι από αυτούς ζουν μόνοι τους αφού τα παιδιά τους έχουν μετοικήσει σε μεγάλα αστικά κέντρα, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την μετάβασή τους σε άλλες μονάδες υγείας για να εμβολιαστούν.

Η  άμεση λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στο Κέντρο Υγείας Καντάνου κρίνεται απαραίτητη περισσότερο από ποτέ, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημότες μας ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι οι οποίοι καλούνται να ταξιδέψουν μέχρι και 150 χιλιόμετρα μέσα σε μία ημέρα, για να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων ευελπιστώντας στην εύρεση άμεσης λύσης για να αντιμετωπιστεί άμεσα η πανδημία και να αποφευχθεί η υπονόμευση του εμβολιασμού.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook