Γράφει ο Γιάννης Ξυγκάκης

Μια απειλή εξέφρασε μέσα από την επιστολή της η εταιρεία BELVEDΕRE που έχει μισθώσει τον χώρο στον λόφο Καστέλι στα Χανιά. Μια απειλή ότι αν αλλάξει η χρήση γης του ακινήτου και δεν μπορέσει να το αξιοποιήσει, τότε θα διεκδικήσει αποζημιώσεις. 

Μια εταιρεία της οποίας οι πραγματικοί ιδιοκτήτες κρύβονται μέσα σε ένα δίκτυο εταιρειών στην Κύπρο, το Ισραήλ και άλλες χώρες, απειλεί τον Δήμο Χανίων, δηλαδή μια ολόκληρη κοινωνία, με αποζημιώσεις για μία επένδυση στην οποία δεν έχουν δώσει ακόμα ούτε ένα ευρώ και το μόνο έξοδό της μέχρι τώρα είναι τα διαδικαστικά και τα γραφειοκρατικά. Ακόμα και τη φύλαξη του κτιρίου την πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο, αφού υπάρχει βάρδια της Ελληνικής Αστυνομίας 24ώρες εκεί. 

Ενώ όμως γίνονται όλα αυτά, μια αναδίπλωση της δημοτικής αρχής προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά, όπως αναφέρει σε επιστολή του στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαράλαμπος Λουτσέτης, αφού ενώ η Δημοτική Αρχή είχε ανακοινώσει ότι το θέμα της αλλαγής χρήσης γης θα συζητηθεί σαν κύριο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τελικά το υποβάθμισε και θα το συζητήσει ως θέμα προ ημερησίας διατάξεως. 

Και γιατί έγινε αυτό κανείς δεν το ξέρει, αλλά να θυμίσουμε εδώ ότι μέλος της Δημοτικής Ομάδας και πρόσωπο με θεσμικό ρόλο στην πόλη, εμφανίζεται ως οικονομικός διευθυντής της εταιρείας και αυτό δημιουργεί κακούς συνειρμούς, ενώ την ίδια ώρα και η ίδια η συλλογικότητα της Rosa Nera κατηγορεί το Δήμο για εν κρυπτώ διαδικασίες του δημάρχου με σύγκλητο και Βelvedere. 

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε λοιπόν ότι είναι σχεδόν καθολικό το αίτημα όλων των δημοτικών παρατάξεων, των φορέων αλλά και των δημοτών αυτής πόλης για τη μη αξιοποίηση του χώρου ως ξενοδοχείο και καμία εταιρεία δεν μπορεί να απειλεί μια ολόκληρη κοινωνία γιατί απλά θα τη βρει απέναντι της. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook