Ενδείξεις κόπωσης υλικού εντόπισαν ερευνητές σε πτερύγιο ανεμιστήρα του κινητήρα του Boeing 777, ο οποίος ανεφλέγη επάνω από το Κολοράντο σε αεροσκάφος της United Airlines.

Η πτήση 328 κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ντένβερ, αφού προηγουμένως έπεσαν συντρίμμια του δεξιού κινητήρα σε σπίτια , χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Μετά το ατύχημα η Boeing συνέστησε τη διακοπή των πτήσεων όλων των αεροσκαφών της που φέρουν ίδιο τύπο κινητήρα, τον Pratt&Whitney PW4000, κι όπως ανακοίνωσε αργότερα καθηλώθηκαν στο έδαφος και τα 128 Boeing 777, που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο – πρόκειται για αεροσκάφη που ανήκουν στους στόλους της αμερικανικής United Airlines, των ιαπωνικών ANA και JAL, καθώς και της κορεατικής Asiana Airlines -. Η Εθνική Υπηρεσία Μεταφορών και Ασφάλειας των ΗΠΑ (NTSB ) ανακοίνωσε αργά χθες ότι δύο πτερύγια ανεμιστήρα του κινητήρα του Boeing είχαν σπάσει. Ο ένας εξ’ αυτών εμφανίζει σημάδια κόπωσης του μεταλλικού υλικού κατασκευής του και οι επιθεωρητές θεωρούν ότι αποκολλήθηκε και έσπασε το δεύτερο πτερύγιο. Ο πρόεδρος της NTSB, Ρόμπερτ Σούμβαλτ, είπε ότι οι δύο λεπίδες θα μεταφερθούν σε εργαστήριο της κατασκευάστριας εταιρείας Pratt & Whitney όπου θα μελετηθούν ενδελεχώς από επιθεωρητές ασφάλειας της υπηρεσίας του. «Η αποστολή μας είναι να κατανοήσουμε τι και για ποιο λόγο συνέβη, ώστε να μην ξανασυμβεί στο μέλλον», τόνισε.

Το Boeing 777 της United Airlines μετέφερε 231 επιβάτες προς τη Χονολουλού όταν έπαθε βλάβη ο δεξιός κινητήρας του με επιβάτες να περιγράφουν μια «μεγάλη έκρηξη» λίγο μετά την απογείωση και να σημειώνουν ότι το αεροσκάφος τρανταζόταν βίαια και έχανε ύψος. Ευτυχώς κατάφερε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Ντένβερ, αν και συντρίμμια του κινητήρα βρέθηκαν σε κατοικημένη περιοχή στην κοντινή κωμόπολη Μπρούμφιλντ. Την ίδια μέρα με το ατύχημα στο Ντένβερ, ένα ανάλογο συνέβη και σε κωμόπολη στη νότια Ολλανδία, όπου δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά στο έδαφος από την πτώση συντριμμιών από ένα εμπορευματικό αεροσκάφος Boeing 747 400.

Κομμάτια, όπως φαίνεται, λεπίδων κινητήρα έπεσαν στην πόλη Μέερσεν, και μάλιστα ένα εξ’ αυτών καρφώθηκε σ’ ένα αυτοκίνητο. Το αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από το Μάαστριχτ με προορισμό τη Νέα Υόρκη, προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Λιέγη του Βελγίου.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook