Δεκάδες σκυλιά σε επαρχιακή πόλη της ανατολικής Ρωσίας έχουν αλλάξει…χρώμα, με τους ειδικούς να μην έχουν καταλήξει στο τι μπορεί να προκάλεσε την αλλαγή.

Εκτός από το τρίχωμα των σκύλων, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν γίνει μπλε, χρώμα έχουν αλλάξει, όπως φαίνεται, και τα περιττώματά τους.

Η πόλη όπου παρατηρήθηκε το φαινόμενο πρόκειται για το Τζέρζινσκ, 389 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Η πόλη βρίσκεται πολύ κοντά στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο χημικών Dzerzhinskoye Orgsteklo, το οποίο κάποτε παρήγαγε το εξαιρετικά τοξικό υδροκυάνιο, ουσία που χρησιμοποιούταν ακόμα και στην σύσταση βαφών της απόχρωσης «πρωσικό γαλάζιο».

Οι ειδικοί δεν έχουν επίσημα αναγνωρίσει την παρουσία του εργοστασίου ως αιτία του χρωματισμού των ζώων, ωστόσο ήδη κάνουν λόγο για την πιθανή ανάμειξη κάποιας χημικής ουσίας στην υπόθεση.

Ευτυχώς, τα ζώα που εξετάστηκαν έχουν κριθεί ασφαλή, μη φέροντας χημικά εγκαύματα και μη παρουσιάζοντας ιδιαίτερη τοξικότητα στις αναλύσεις αίματος και περιττωμάτων που τους έγιναν.

Τα ζώα πρόκειται να επιτηρηθούν για επιπλέον 20 μέρες, προτού αφεθούν και πάλι ελεύθερα.

Εν τω μεταξύ, πέραν των γαλάζιων, την εμφάνισή τους έχουν κάνει και…ροζ σκύλοι, για τους οποίους δεν έχει γίνει ιδιαίτερος λόγος- αν και, μερίδα του κοινού αποδίδει το χρωματισμό τους σε ένα ακόμη τμήμα της ευρύτερης περιοχής του Τζέρζινσκ, όπου μετά τον Ψυχρό Πόλεμο είχαν απορριφθεί 300.000 τόνοι τοξικών αποβλήτων.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook