Διχασμένο το ΤΕΕ ΤΔΚ –  Άλλα προτείνει η Αντιπροσωπεία του τμ. Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ και άλλα η Διοικούσα Επιτροπή

Υπέρ της κοινωφελούς χρήσης των κτιρίων του Πολυτεχνείου στον λόφο Καστέλι, αποφάσισε χθες η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ ΤΔΚ.

Κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Αντιπροσωπεία συζήτησε για τον χαρακτήρα και τη χρήση που πρέπει να αποδοθεί στα κτίρια του Πολυτεχνείου στον λόφο Καστέλι, αποφασίζοντας τη μετατροπή της χρήσης από “αμιγή κατοικία σε “κοινωφελείς λειτουργίες”. Η απόφαση συγκέντρωσε 23 ψήφους υπέρ και 21 κατά. 

Είναι ωστόσο φανερό ότι το θέμα της χρήσης των κτιρίων του λόφου Καστέλι, έχει φέρει διχασμό μέσα στους κόλπους του ΤΕΕ ΤΔΚ, με την Αντιπροσωπεία να τάσσεται υπέρ της κοινωφελούς χρήσης και τη Διοικούσα Επιτροπή να έχει ταχθεί υπέρ της αμιγούς κατοικίας.

Θυμίζουμε ότι υπάρχει απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής σύμφωνα με την οποία ήταν υπέρ της αμιγούς κατοικίας σε όλο τον λόφο (χρήση δηλαδή που επιτρέπει τη λειτουργία μέχρι 30 κλινών στα τουριστικά καταλύματα). Η απόφαση μάλιστα αυτή επικαιροποιήθηκε στις 17/12/20 με φόντο τότε τη συζήτηση για τις τροποποιήσεις στο ΓΠΣ.

Να σημειωθεί ότι η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ ΤΔΚ είναι το όργανο που αποτελείται από όλα τα εκλεγμένα μέλη του περιφερειακού τμήματος συμπεριλαμβανομένων των Χανίων και του Ρεθύμνου, ενώ η Διοικούσα Επιτροπή αποτελεί το εκτελεστικό και συντονιστικό όργανο.

Ως προς το ποια απόφαση υπερισχύει της άλλης o Πρόεδρος του ΤΕΕ ΤΔΚ, Σπύρος Σοφιανός, ανέφερε στο Flashnews.gr: “Δεν έχει συμβεί πολλές φορές να υπάρχει τέτοια διχογνωμία. Είναι δυο διαφορετικά όργανα. Δικαιούνται όλοι να έχουν διαφορετική άποψη και ειδικά όταν μιλάμε για πλειοψηφίες οριακές, δείχνει τον διχασμό που υπάρχει στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι ενδεχομένως πιο ισχυρή η απόφαση της Αντιπροσωπείας έναντι της Διοικούσας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει κάτι και χωρίς να αλλάζει την εξέλιξη των πραγμάτων ως προς τις διαδικασίες που απαιτούνται για τις τροποποιήσεις του ΓΠΣ”.

Ακόμα βέβαια και αν η απόφαση του ΤΕΕ ΤΔΚ έχει γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα, δεν παύει να αποτελεί πρόταση ενός θεσμικού φορέα που αυτή τη στιγμή καταγράφει μια σαφή διχογνωμία και διαίρεση σε δυο μέτωπα με φόντο τον λόφο Καστέλι. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook