Θανατηφόρο δυστύχημα προκλήθηκε λίγο μετά τις 10.30 στο αεροδρόμιο Καστελίου με έναν άνδρα να βρίσκει τραγικό θάνατο.

Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σε εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Πεδιάδας στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας όταν άνδρας που εργαζόταν εκεί παρασύρθηκε απο όχημα που βρισκόταν στο σημείο. 

Ο άνδρας βρήκε ακαριαίο θάνατο παρότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε μετά από λίγα λεπτά όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός. Στο σημείο έφτασε και η Αστυνομία προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι εξέδωσε και η κατασκευάστρια εταιρεία που εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του άτυχου άνδρα.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Συνδικάτο Οικοδόμων με την οποία αναφέρεται στα εργατικά ατυχήματα που έχουν σημειωθεί στην χώρα μας.

Αναλυτικά:

Το νέο εργατικό δυστύχημα με θύμα έναν 44χρονο χειριστή της εταιρίας ΤΕΡΝΑ στο έργο της κατασκευής του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι ήρθε να προστεθεί στην  μακριιά λίστα των «ατυχημάτων». 

Κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας μαζί με μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων  βρέθηκαν στο χώρο του τραγικού συμβάντος, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια. Πρόκειται για τον πρώτο νεκρό στο υπό κατασκευή έργο του νέου αεροδρομίου και απαιτούμε τον συνεχή έλεγχο των ελεγκτικών μηχανισμών ειδικά και όταν ενταθούν οι εργασίες ανέγερσης του νέου αεροδρομίου και που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εργοτάξια στην χώρα μας. 

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα «ατυχήματα» εν ώρα εργασίας σε εργοτάξια και οικοδομές, πολλά από τα οποία είναι και θανατηφόρα.  Ο κατασκευαστικός κλάδος βίωσε την 10ετή κρίση, την παρατεταμένη ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία που εκτοξεύτηκε, ενώ τα μέτρα προστασίας είναι υποτυπώδη, αφού για τους εργοδότες θεωρούνται κόστος.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια, συνεχίζει στο ίδιο βιολί με τους προηγούμενους κυβερνώντες, που χρόνο με το χρόνο αποδυναμώνουν ακόμη περισσότερο το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ανάβοντας το πράσινο φως στους κατασκευαστικούς ομίλους και μεγαλοεργολάβους να κάνουν ό,τι γουστάρουν στα εργοτάξια και τα μικρότερα γιαπιά και ανακαινίσεις. Εν έτη 2021, με τις προηγμένες δυνατότητες που παρέχει η επιστήμη και η τεχνολογία, αντί να γίνεται πιο εύκολη η εργασία μας και να παίρνονται μέτρα που θα εξασφαλίζουν το ότι θα γυρνάμε στην οικογένειά μας γεροί και δυνατοί, τα εργατικά «ατυχήματα» έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. 

Οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους είναι ανύπαρκτοι, ενώ τα ωράρια έχουν ξεχειλώσει κάτω από την πίεση για να ολοκληρωθούν γρηγορότερα τα έργα. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε να διαλύουν την ίδια μας τη ζωή για να κονομάνε τα αφεντικά από τον κόπο μας και πολλές φορές να πληρώνουμε και με το ίδιο το αίμα μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενισχύσουν τη δύναμή τους, τον οργανωμένο αγώνα. Να μην υποκύπτουν σε κανέναν εκβιασμό ή δίλημμα από την εργοδοσία. Να γίνει υπόθεση δική μας η ίδια μας η ζωή, τα δικά μας συμφέροντα κι όχι αυτών που ζουν από τη δική μας δουλειά. 

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με μεγάλη οδύνη ανακοινώνουμε ότι σήμερα το πρωί, περί ώρα 09.45, σημειώθηκε δυστύχημα στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης στο Καστέλι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του εργαζόμενός μας, χειριστής μηχανήματος έργου. 

Αμέσως μόλις συνέβη το δυστύχημα ενεργοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και κλήθηκαν επιτόπου το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία. Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται. 

Οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση της εταιρείας εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στους οικείους του εκλιπόντος. 

Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό της οικογένειας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook