Ολοκληρώθηκε η δημιουργία ενός σημαντικού χώρου προσφοράς υπηρεσιών καθαριότητας σε όλους όσοι βρίσκονται σε δυσχερή θέση

Στην οδό Καραϊσκάκη και στον αριθμό 55, δίπλα από το δημαρχείο Χανίων δημιουργήθηκε ένας χώρος όμορφος και δεόντως διακριτικός ο οποίος αναμένεται να προσφέρει πολλαπλώς σε όλου στους πολίτες που εντάσσονται στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Ο λόγος για το Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Χανίων, η πρόσοψη του οποίου μπορεί να είναι όμορφη αλλά δεν προδιαθέτει για το ακόμη πιο αξιόλογο εσωτερικό του.

Στον άψογα σχεδιασμένο κεντρικό χώρο, υπάρχουν τέσσερα ημιεπαγγελματικά πλυντήρια και αντίστοιχα τέσσερα στεγνωτήρια όπου όλοι όσοι είναι ενταγμένοι στο μητρώο πρόνοιας του Δήμου, άνεργοι, δικαιούχοι ΤΕΒΑ, Κοινωνικού παντοπωλείου, αλλά και άνθρωποι που τους κόπηκε ηλεκτροδότηση και άλλοι θα μπορούν να πηγαίνουν για να πλένουν και να στεγνώνουν τα είδη ρουχισμού τους. 

Η προσέλευση θα γίνεται οργανωμένα, κατόπιν ραντεβού και μετά από εγγραφή σε ειδικό μητρώο που θα συνταχθεί με τις αιτήσεις να ξεκινούν από την 1η Μαρτίου.

Όμως στην συνέχεια και σε ξεχωριστούς χώρους υπάρχουν τρεις ντουζιέρες για άντρες και τρεις για γυναίκες, όπου μάλιστα υπάρχει και πρόβλεψη για άλλαγμα πανών για τα μωρά.

Μάλιστα στους αστέγους και όχι μόνο που θα κάνουν την καθαριότητά τους εκεί θα τους χορηγούνται και πετσέτες, ενώ στην διάθεσή τους θα έχουν και ιματιοθήκες.

Και όμως η συγκεκριμένη δομή δεν ολοκληρώνεται με αυτές τις παροχές για καθαριότητα.

Στον ημιόροφο υπάρχει ένας χώρος με είδη ρουχισμού κλινοσκεπάσματα, αλλά και παιχνίδια, προσφορά καταστηματαρχών και πολιτών για όλους όσους τα έχουν ανάγκη.

Σήμερα έγινε η παρουσίαση της νέας αυτής κοινωνικής δομής του Δήμου Χανίων από την αντιδήμαρχο πρόνοιας Ελένης Ζερβουδάκη, παρουσία του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικών συμβούλων από τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook