Κινητοποίηση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων

Τελευταία ενημέρωση 16:10

Σε συναγερμό τέθηκε λίγο μετά τις 14:00 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων όταν ενημερώθηκε για εκδήλωση πυρκαγιάς σε αποθήκη στα Περιβόλια Χανίων.

Πρόκειται για αποθήκη μεταφορικής εταιρείας η οποία τυλίχθηκε στις φλόγες.

Στο σημείο μετέβησαν και αστυνομικές δυνάμεις για να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αποθήκη που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά υπήρχαν έπιπλα και άλλα προιόντα εταιρειών.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων, Γιώργος Μαρκουλάκης, “στις 14.10 ειδοποιηθήκαμε για πυρκαγιά στην περιοχή της Πελεκαπίνας, αμέσως έφτασαν στο σημείο δεκατέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με τριάντα πυροσβέστες. Καιγόταν ένα ακίνητο μεταλλικό ισόγειο, 1.100 τετραγωνικά με τέσσερις αποθήκες μισθωμένες, καταφέραμε με υπεράνθρωπες προσπάθειες και γλιτώσαμε την τέταρτη αποθήκη. Όταν έφτασαν τα οχήματα καιγόταν ήδη οι τρεις αποθήκες”. 

Ο κ. Ξηρογιαννάκης ιδιοκτήτης γειτονικής επιχειρησης, τόνισε ότι η ζημιά είναι πολύ μεγάλη ”και δεν ξέρουμε από που ακριβώς ξεκίνησε. Μόλις είδα τη φωτιά ήρθα εδώ και προσπαθήσαμε να σώσουμε όσα εμπορεύματα μπορούσαμε μέχρι να φθάσει η πυροσβεστική αλλά η φωτιά επεκτάθηκε σε μηδενικό χρόνο”. 

Εργαζόμενοι στην επιχείρηση με κλαρκ προσπαθούσαν να απομακρύνουν παλέτες και άλλα υλικά. Όμως η αποθήκη που τυλίχτηκε στος φλόγες καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι πυκνοί καπνοί εφαίνοντο απο μεγάλη απόσταση, ενώ υπήρχε μεγάλη ανησυχία καθώς κοντά στην επιχείρηση που επλήγη υπάρχουν θερμοκήπια με φυτώρια αλλά και κατοικίες και άλλες επιχειρήσεις.

Οι πυροσβέστες που επιχείρησαν με οκτώ οχήματα μεταξύ των οποίων και ένα του Ναυστάθμου Κρήτης,  με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να τιθασεύσουν τις φλόγες ενώ μέχρι αργά το απόγευμα παρέμειναν στον χώρο άνδρες της πυροσβεστικής για τυχον αναζοπύρωση της φωτιάς. 

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook