Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου

Ηποιότητα της Δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου φέρνει κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή με την σημερινή συνεδρίαση να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα ανέβουν οι τόνοι. Η μετωπική κυβέρνησης – αντιπολίτευσης είναι αναπόφευκτη, καθώς τα «καυτά» θέματα είναι πολλά και απασχολούν και το σύνολο της κοινωνίας που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα. 

Η συζήτηση διεξάγεται κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, η ομιλία του οποίου θα ξεκινήσει στις 10:00. «Ο πρωθυπουργός ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου. Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», είχε τονίσει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τα θέματα λοιπόν, είναι πολλά και πολύπλευρα. Καταρχάς η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που βρίσκεται στο στόχαστρο σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η πανδημία και οι κυβερνητικοί χειρισμοί για την αντιμετώπισή της, το θέμα που έχει προκύψει με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και η χθεσινοβραδινή επίθεση του Πολάκη κατά της κυβέρνησης, με τον Μητσοτάκη να ζητά ξεκάθαρη θέση από τον Τσίπρα για την αν μη τι άλλο εμπρηστική ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook