Η οσφυαλγία και η ισχιαλγία είναι από τους πιο συνηθισμένους πόνους της σύγχρονης ζωής. Συνήθως ξεκινούν μετά από άρση βάρους ή κάποια απότομη κίνηση και μπορούν να μας καθηλώσουν.

Ευτυχώς μέσα από τις συγκεκριμένες θέσεις που ακολουθούν, θα μπορέσουμε να δυναμώσουμε τον πυρήνα των μυών, να ελαχιστοποιήσουμε τον πόνο, να βοηθήσουμε την κυκλοφορία και να στείλουμε τα θρεπτικά συστατικά του αίματος στα σημεία όπου τα χρειάζονται.

Αυτές είναι μερικές ασκήσεις που ενδείκνυνται για τα προβλήματα στη μέση, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου.

1. Ενεργοποίησε το θώρακα σου

Ξάπλωσε κάτω και τοποθέτησε τα γόνατα κοντά στο στήθος σου. Αυτή είναι μία από τις πιο συνηθισμένες κινήσεις Pilates, καθώς εξυπηρετεί την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Άπλωσε τα γόνατα σου στην ευθεία του σώματος σου και φέρε τα ξανά κοντά στο στήθος. Κάνε 10 επαναλήψεις  και πάρε καλές αναπνοές.

2. Ενεργοποίησε τους γλουτούς σου

Ξάπλωσε στη δεξιά πλευρά του σώματος σου. Με 10 επαναλήψεις ξεκίνα να κάνεις επεκτάσεις του ποδιού σου. Έπειτα, κάνε την επέκταση του άλλου ποδιού, ξαπλώνοντας από την αριστερή πλευρά του σώματος σου. Μην ξεχνάς τις αναπνοές σου.

3. Ενεργοποίησε τη σπονδυλική σου στήλη

Ξάπλωσε με την μέση σου ευθεία στο πάτωμα, λυγισμένα γόνατα και τα χέρια σου απλωμένα αντίστοιχα. Ξεκίνα να ανεβάζεις τη λεκάνη σου, κρατώντας σφιχτή την κοιλιά σου. Επανάλαβε για 10 φορές, εκπνέοντας όταν ανεβάζεις τη λεκάνη σου.

4. Ενεργοποίησε την πλάτη σου

Πάρε τη θέση ραχιαίων και τέντωσε πολύ καλά τα χέρια και τα πόδια σου προς τα πίσω. Με καλές αναπνοές και μερικέ επαναλήψεις θα αποφύγεις πιθανά πιασίματα στη μέση σου και θα ενεργοποιήσεις την πλάτη σου σε χρόνο μηδέν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook