Στόχος αυτών των δράσεων να βελτιωθεί κι άλλο το επίπεδο της καθαριότητας σε αυτές τις περιοχές.

Στοχευμένες δράσεις καθαριότητας, σε γειτονιές, τοπικές και δημοτικές κοινότητες και οικισμούς του Δήμου Ηρακλείου ξεκινάει η Υπηρεσία Καθαριότητας  από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο (όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν). 

Συγκεκριμένα, στην εκάστοτε περιοχή όπου θα πραγματοποιείται η στοχευμένη παρέμβαση, θα επιχειρείται, πέρα από τον τακτικό καθαρισμό, σχολαστικότερη καθαριότητα σε χώρους συνάθροισης κοινού, όπως σχολεία, πλατείες, εμπορικούς δρόμους, εκκλησίες, παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους και κεντρικές οδικές αρτηρίες. Την δράση  θα αναλαμβάνει ομάδα εργαζομένων με ικανό αριθμό οδοκαθαριστών που θα συνοδεύεται από το πιεστικό πλυστικό μηχάνημα έργου και ψεκαστικό μηχάνημα το οποίο θα απολυμαίνει προληπτικά τους κοινόχρηστους χώρους και τον αστικό εξοπλισμό για την αποφυγή διασποράς του Covid 19.  Επίσης, θα συνδράμει μικρό φορτηγό για απομάκρυνση πιθανών ογκωδών αντικειμένων και απορριμματοφόρο.  Η νέα υπηρεσία ξεκινά το προσεχές Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, σε συγκεκριμένα σημεία της Νέας Αλικαρνασσού. 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Ευελπιστούμε ότι η νέα δράση που ξεκινάμε στις γειτονιές και τις κοινότητες του Δήμου μας, θα συντελέσει ώστε να βελτιωθεί κι άλλο η εικόνα της πόλης στον τομέα της καθαριότητας.  Παρά το γεγονός ότι η πρόοδος είναι εμφανής, η προσπάθειά μας για ένα καθαρό Ηράκλειο, από το ιστορικό του κέντρο μέχρι και τον πιο απομακρυσμένο οικισμό δεν σταματά ποτέ. Χαιρόμαστε που σε αυτήν συμμετέχουν όλο και περισσότεροι δημότες με την καθημερινή τους συμπεριφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων τους καθώς και με τον σεβασμό του δημόσιου χώρου που επιδεικνύουν. Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω και τους εργαζομένους στην Υπηρεσία Καθαριότητας, οι οποίοι δουλεύουν με ευσυνειδησία, μέσα στις δύσκολες υγειονομικά συνθήκες που όλοι βιώνουμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook