Ο Δήμος Χανίων καλεί τα παιδιά, να ζωγραφίσουν έργα  που θα εκτεθούν στο ισόγειο του Δημαρχείου Χανίων

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων, Φίλων και Ατόμων με ήπιες διαταραχές αυτιστικού φάσματος – Asperger Χανίων, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Εφήβων Χανίων, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στις 02/04/2021, διοργανώνει μια δράση για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, με θέμα: “Ήρωες της Καθημερινότητας, παιδιά στο φάσμα του αυτισμού”.

Στο πλαίσιο αυτό, για μία ακόμη φορά ο Δήμος Χανίων καλεί τα παιδιά, να ζωγραφίσουν έργα  που θα εκτεθούν στο ισόγειο του Δημαρχείου Χανίων. Οι ζωγραφιές των μαθητών θα συγκεντρώνονται στα σχολεία και θα αποστέλλονται στο Δημαρχείο έως και τις 19/03/2021, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς/διευθυντές.

Τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν μια από τις παρακάτω ενότητες:

1. Όταν η αγάπη έχει χρώμα μπλε

Φτιάξτε μια ζωγραφιά γεμάτη αγάπη, γεμάτη σχέδια και σχήματα, γεμάτη αποχρώσεις του μπλε!

2. Προσωπογραφίες

Ζωγραφίστε ένα γελαστό πορτρέτο σας ή ένα γελαστό πορτρέτο του φίλου ή του ήρωα που θαυμάζετε!

3. Μέσα από τα μάτια μου και μέσα από τα μάτια του

Παρατηρείστε ό,τι θεωρείτε σημαντικό στον κόσμο σας και στον κόσμο των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού και ζωγραφίστε το!

4. Με αφορμή ένα γράμμα, ένα παραμύθι, μια ταινία

Δείτε τις προτάσεις του συλλόγου Asperger, ή/και διαβάστε το γράμμα από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, ή/και ακούστε το παραμύθι από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, ή/και παίξτε το διαδραστικό παιχνίδι που δημιούργησε, ή /και παρακολουθήστε τις προτεινόμενες ταινίες από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και εμπνευστείτε μια ζωγραφιά!’’.

Όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα πάρουν από έναν έπαινο και οι 6 πιο ευφάνταστες ζωγραφιές, θα λάβουν κι από μία έκπληξη!

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό και υλικό/προτάσεις για τους εκπαιδευτικούς μπορείτε να βρείτε εδώ: https://bit.ly/2MoN60R

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook