Τι ισχυρίζεται η γυναίκα στη μήνυσή της για το «μπέρδεμα»

Μια πρώην υπάλληλος της σωφρονιστικής υπηρεσίας της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ πήρε το πράσινο φως να προχωρήσει με τη μήνυσή της, στην οποία ισχυρίζεται πως την έδιωξαν από τη δουλειά της όταν πήραν το ταμπόν που είχε μαζί της για παράνομο αντικείμενο που προσπαθούσε να περάσει λαθραία στη φυλακή.

Ο δικαστής Thomas Cullen έκρινε πως η μήνυση της Joyce Flores έχει βάση. Εκείνη εργαζόταν στο οδοντιατρείο της φυλακής τον Ιούλιο του 2019.

Εκείνη τη μέρα (17 Ιουλίου) της έκαναν έλεγχο και βρήκαν πάνω της ένα ταμπόν, το οποίο θεώρησαν πως ήταν «άγνωστο αντικείμενο» που σκόπευε να μπάσει λαθραία στη φυλακή.

Παρά τις εξηγήσεις της για το απλό κατά τα άλλα μπέρδεμα.

Η ίδια θεωρεί πως την έδιωξαν στο πλαίσιο των διακρίσεων φύλου. Η σωφρονιστική υπηρεσία ζήτησε από τον δικαστή να μη συνεχίσει με τη μήνυση, λέγοντας πως η Flores δεν παρείχε επαρκείς αποδείξεις ότι επρόκειτο για προϊόν γυναικείας υγιεινής.

«Η έμμηνος ρύση της Flores και η χρήση του ταμπόν, συνθήκες συνυφασμένες με το φύλο της, δεν ήταν λόγοι για την απόλυσή της», κατέληξε ο δικαστής.

Το 2018, η σωφρονιστική υπηρεσία της Βιρτζίνια απαγόρευσε στις γυναίκες να φορούν ταμπόν όταν επισκέπτονται κρατουμένους…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook