Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου ζήτησαν παράταση της εφαρμογής των δασικών χαρτών καθώς και να υπάρξει διαδικασία νέας αξιολόγησης

«Οι δασικοί χάρτες περιέχουν πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε όλη την Κρήτη και θα πρέπει να γίνει επαναξιολόγησή τους». Αυτό τόνισαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου σε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στο δίκαιο αίτημα που απασχολεί τους ιδιοκτήτες αγροτικής γης του νησιού.

Στη συνάντηση που έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Μανόλη Χνάρη μετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΑΣΗ Σταύρος Γαβαλάς και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μύρων Χιλετζάκης.

Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου ζήτησαν παράταση της εφαρμογής των δασικών χαρτών καθώς και να υπάρξει διαδικασία νέας αξιολόγησης, ώστε να αναρτηθούν νέοι δασικοί χάρτες που δεν θα περιλαμβάνουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Πρόταση που βρίσκει σύμφωνη την Περιφέρεια Κρήτης.

Απεργία πλοίων

Αναφορικά με την απεργία των πλοίων, επεσήμαναν την ανάγκη να δοθεί άμεση λύση στη μεταφορά των προϊόντων, δεδομένου ότι υπάρχουν παρά πολλές παραγγελίες για αμνοερίφια που πρέπει να παραδοθούν σύντομα στην Αθήνα, όπως και μεγάλες ποσότητες κηπευτικών, καθώς και ελαιόλαδο.

Όλα τα προϊόντα παραμένουν στην Κρήτη ενώ υπάρχει σχετικό εμπορικό ενδιαφέρον για μεταφορά στις διεθνείς αγορές. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης εξέφρασε την στήριξή του στην εξεύρεση λύσης ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη για το θέμα.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook