Η προτροπή του συλλόγου στους ασφαλισμένους για να διερευνηθεί το θέμα 

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη του Flashnews.gr των καταγγελιών ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για καταχώρηση επισκέψεων από γιατρούς των Χανίων οι οποίες ουδέποτε έγιναν.

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ επιπλέον της δήλωσης που έκανε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων  Παρασκευή Ορφανουδάκη, ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του προτρέπει τους ασφαλισμένους να προβούν σε γραπτές καταγγελίες στον Ιατρικό Σύλλογο.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Επειδή συνεχίζονται οι δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ με αναφορές για πολλαπλά περιστατικά καταχώρισης “πλασματικών” επισκέψεων σε ΑΜΚΑ ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ απο ιατρούς της περιοχής ευθύνης μας, απαιτούμε να κατατεθούν άμεσα επώνυμες , γραπτές καταγγελίες στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, ώστε να μπορούν να διερευνηθούν τα καταγγελόμενα όπως ορίζει ο νόμος.
Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρηθούν ψευδή και συκοφαντικά για τον ιατρικό κόσμο των Χανίων.»

Να σημειωθεί ότι όπως αναγράφεται στο ρεπορτάζ του Flashnews.gr, ένας ασφαλισμένος έχει ήδη υποβάλλει αναφορά για χρέωση πολλαπλών επισκέψεων απο γιατρό των Χανίων στην Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.).

Επίσης μια καταγγέλλουσα ανέφερε πως προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλέφωνικά με τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, κάτι που δεν έγινε δυνατό καθώς , όπως είπε η κα Ορφανουδάκη, η τηλεφωνική γραμμή στα γραφεία του συλλόγου έχει κάποιο πρόβλημα.

Επιπλέον τα στοιχεία των ασφαλισμένων που έκαναν τις καταγγελίες είναι στην διάθεση του Flashnews.gr, αλλά δεν δημοσιεύονται λόγω και του δημοσιογραφικού απορρήτου.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook