Ενημέρωση και αναμόρφωση των δασικών χαρτών στην Κρήτη – Καταδίκη της επίθεσης στο γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη

Την αναγκαιότητα της άμεσης ενημέρωσης και αναμόρφωσης των δασικών χαρτών στην Κρήτη, αλλά και την εξαίρεση του Ενετικού Τμήματος του Λιμένος Ηρακλείου,  από το «πακέτο» της σχεδιαζόμενης -σύμφωνα με δημοσιεύματα – ιδιωτικοποίησης του Λιμένα του Ηρακλείου, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στην έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, ο Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στα δύο ζητήματα που προκαλούν τις αντιδράσεις της Αυτοδιοίκησης, παραγωγικών φορέων, πολιτών και που χρήζουν άμεσης επίλυσης. 

Ειδικότερα, στο θέμα των δασικών χαρτών, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, η Περιφέρεια συνεργάζεται με τους φορείς, με στόχο την ορθή απεικόνιση και την άμεση ενημέρωση των χαρτών που έχουν αναρτηθεί. Μάλιστα, αναφέρθηκε στη θεσμική και επιστημονική επάρκεια της συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρίας Κοζυράκη, εξηγώντας πως σε συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας, προγραμματίζονται συναντήσεις και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες από τους Αντιπεριφερειάρχες με τη συμμετοχή Δημάρχων και φορέων. 

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο θέμα της φημολογούμενης ιδιωτικοποίησης του Ενετικού Τμήματος του Λιμένος Ηρακλείου, εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι η ιστορία ενός τόπου δεν μεταβιβάζεται σε ιδιώτες. 

Ομόφωνη η καταδίκη από το Περιφερειακό Συμβούλιο της επίθεσης στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό συμβούλιο καταδίκασαν ομόφωνα τη βίαιη επίθεση στο γραφείο του Υφυπουργού  Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο.

Αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

O Αναπτυξιακός Οργανισμός για έργα και μελέτες Δήμων εγκρίθηκε σήμερα από το Περιφερειακό Συμβούλιο όπως επίσης και άλλα σημαντικά θέματα υποδομής και ανάπτυξης του νησιού μας.

Ειδικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τα παρακάτω :

1.Εγκρίθηκε η Τροποποίηση Σχεδίου Δράσης της Περιφέρειας Κρήτης και των Περιφερειακών Ενοτήτων έτους 2021 με την προσθήκη έργων και δράσεων προϋπολογισμού 900.000,00 ευρώ.
2.Εγκρίθηκε η Σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επωνυμία «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης» με διακριτικό τίτλο «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.», με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης και τους Δήμους: Αρχανών – Αστερουσίων, Βιάννου, Γόρτυνας, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδος, Φαιστού, Ιεράπετρας Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου , Ανωγείων και Μυλοποτάμου.
3.Εγκρίθηκε η παραχώρηση μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από την Περιφέρεια Κρήτης, της χρήσης ακινήτου στην Περιοχή «Σκαλάνι» Ηρακλείου, εμβαδού έξι στρεμμάτων και συγκεκριμένα για την ανέγερση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης.
4. Εγκρίθηκε η Τροποποίηση της αριθμό. 135/2020 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που αφορά στην έγκριση καταστατικού της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΣΩΜΑΤΩΝ» και συγκεκριμένα η διάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα αποτελείται από εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Αμαρίου και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

5.Απαντήθηκαν οι επερωτήσεις :
-Επερώτηση με θέμα «Νέα μελέτη και στην συνέχεια απαλλοτρίωση για την κατασκευή του έργου: ‘’Δρόμος Χουδέτσι –Παρθένι – Πύργος, διακλάδωση προς Πραιτώρια Χάρακα και Πραιτώρια – Ασήμι – Αγ. Δέκα, Οδικό τμήμα Πραιτώρια – Χάρακας’’».
– Επερώτηση με θέμα «Στάση της περιφερειακής αρχής απέναντι στους μικρούς αγροτοπαραγωγούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών»
– Επερώτηση με θέμα «Στάση της περιφερειακής αρχής για το ΝΑΤΟϊκο «κέντρο αριστείας» στα Χανιά και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον λαό μας και τους γειτονικούς λαούς».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook