Σπιτικό σνακ για όλες τις ώρες

Υλικά

  • 2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα 2%
  • 1/2 φλ. τσαγιού και 1 κ. σ. ζάχαρη (ξεχωριστά)
  • 3 κ. σ. λάδι
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. και 1/8 κ. γλ. κανέλα τριμμένη (ξεχωριστά)
  • 1/4 κ. γλ. μπαχάρι τριμμένο
  • 3 μεσαία μήλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα, τη ζάχαρη και το λάδι.
  • Βήμα 3 Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το 1/2 κ. γλ. κανέλα και το μπαχάρι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βήμα 4 Τέλος, προσθέστε τα μήλα και ανακατέψτε.
  • Βήμα 5 Μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ και πασπαλίστε με την υπόλοιπη κανέλα και ζάχαρη.
  • Βήμα 6 Ψήστε για περίπου 35- 40 λεπτά.
  • Βήμα 7 Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και απολαύστε.
  • Βήμα 8 Κατά προτίμηση σερβίρετέ το ζεστό.

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook