Τα γυρίσματα έγιναν στα Χανιά με τους Γρηγόρη Βαλτινό, Μιχάλη Αεράκη και Αναστασία Γκολέμα – Στα σχέδια και ιστορικό σήριαλ για την ζωή του μεγάλου πολιτικού

Το μεσημέρι του Σαββάτου και στην οικία – μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Χαλέπα Χανίων, ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «85 χρόνια από τον θάνατο του Βενιζέλου».

Η ταινία διάρκειας περίπου 20 λεπτών δημιουργείται από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και επικεντρώνεται στις τελευταίες μέρες της ζωής του μεγάλου πολιτικού.

Είναι βασισμένη στη βιογραφία «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Άνθρωπος, ο Ηγέτης» του γενικού διευθυντή του Ιδρύματος  Νικόλαου Παπαδάκη (Παπαδή), η οποία κυκλοφόρησε το 2017 από το Ίδρυμα και τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Βιβλιοπωλείον της Εστίας και το 2020 από το Ίδρυμα και την εφημερίδα «Η Καθημερινή», γνωρίζοντας  εξαιρετικά μεγάλη απήχηση. 

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Θανάση Θεολόγη και παίζουν οι Γρηγόρης Βαλτινός, Μιχάλης Αεράκης και Αναστασία Γκολέμα.

Η ταινία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επέτειο από τον θάνατο του  του Ελευθερίου Βενιζέλου στις 18 Μαρτίου.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα και οι συντελεστές της ταινίας μίλησαν με συγκίνηση για την συμμετοχή τους, ενώ προαναγγέλθηκε και ένα μεγάλο σχέδιο που αφορά στην δημιουργία ενός σήριαλ για την ζωή του Ελευθερίου Βενιζέλου με στόχο να προβληθεί – όχι μόνο στην Ελλάδα – αλλά και στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί πως λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, όσοι συμμετέχουν στα γυρίσματα ταινιών είναι υποχρεωμένοι να κάνουν covid test, καθώς δεν είναι δυνατόν να γίνονται γυρίσματα με μάσκες και για τον λόγο αυτό δεν φορούν και μάσκες στην διάρκεια των δηλώσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook