Άμεσα το T 10 σε φάση ολοκλήρωσης

Η ολοκλήρωση του Τ10, η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, η κατασκευή κολυμβητικής δεξαμενής (33αρας πισίνας) για την διεξαγωγή Πανελληνίων αγώνων υδατοσφαίρισης, η καταγραφή των υποδομών των αθλητικών σωματείων καθώς και το θέμα της λειτουργίας του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στον Άγιο Νικόλαο, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα (27/2) ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη στον Δήμο.

Ο Δήμαρχος, καταθέτοντας τον προβληματισμό του, για την μη ολοκλήρωση ενός έργου πνοής για τον Άγιο Νικόλαο (κλειστού) το οποίο δημοπρατήθηκε το 2003, έλαβε την διαβεβαίωση από τον υπουργό, ότι θα προχωρήσει ταχύτατα το Τ10, μια εγκατάσταση που όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε “σέρνεται” επί σειρά ετών και αποτελεί υποχρέωση του υπουργείου να την στηρίξει, όπως το συγκροτημένο πρόγραμμα για τον αθλητικό τουρισμό που έχει η δημοτική αρχή. Σύμφωνα με την ενημέρωση το έργο έχει προϋπολογισμό 1.600.000 ευρώ, ενώ πιθανότατα θα ενταχθεί στο ΠΔΕ από το αρμόδιο υπουργείο.

Με το έργο αυτό, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση σχεδιασμού των αθλητικών υποδομών του δήμου, με στόχευση κυρίως την ανάπτυξη του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.

Ο κ. Ζερβός, ενεχείρισε στον κ. Αυγενάκη, την Μελέτη Σκοπιμότητας για την λειτουργία του τμήματος ΤΕΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο, ζητώντας την στήριξη του, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ίδρυση της σχολής. 

Να σημειώσουμε ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ενημερώνοντας για την ταυτοποίηση που επιδιώκεται να γίνει στον χώρο των αθλητικών σωματείων, καθώς για για τις ισχύουσες διατάξεις αναφορικά με τα κλειστά προπονητήρια, τόνισε ότι η Κρήτη εκτός από τουριστικός προορισμός δύναται να γίνει και αθλητικός. Και στην συζήτηση αυτή – είπε- θα ήταν αδιανόητο να μην συμμετέχει ο Δήμος Αγίου Νικολάου, αφού ο τουρισμός στο νησί έχει την αφετηρία του από την συγκεκριμένη περιοχή.

Προτάσσουμε ανέφερε χαρακτηριστικά, την μεγάλη εικόνα του νησιού και την συνολική ανάπτυξη του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook