“Δέσμευση για λύση στο πρόβλημα κινητικότητας”.

Τα θέματα κινητικότητας και στελέχωσης με προσωπικό των μικρών δήμων όλης της χώρας, αλλά και ουσιαστικά θέματα αυτοδιοίκησης που αφορούν στο Δήμο, συζητήθηκαν στο πλαίσιο διαδοχικών συναντήσεων αντιπροσωπείας του Δήμου Φαιστού στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα στελέχωσης και κινητικότητας προσωπικού στους μικρότερους Δήμους της χώρας, ο αρμόδιος Υπουργός Μάκης Βορίδης, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει άμεσα μέριμνα προστασίας του υφιστάμενου προσωπικού ώστε να μπορούν να εκτελούνται ομαλά οι υποχρεώσεις των δήμων. Ο Υπουργός ταυτόχρονα αναγνώρισε το ζήτημα αποψίλωσης των δήμων από προσωπικό και ειδικότερα των μικρότερων, οπότε και έδωσε τη δέσμευση πως θα προωθηθούν διαδικασίες προκειμένου να υλοποιηθούν νέοι διορισμοί για να καλυφθούν έστω και μερικώς τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στους μικρότερους κατά κανόνα δήμους.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού που αποτελούνταν από το Δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Φασομυτάκη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλη Ορφανουδάκη, ανέδειξε στο πλαίσιο της συνάντησης όλα τα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο, με τον Υπουργό να δηλώνει ότι άμεσα πρόκειται να δρομολογήσει λύσεις.

Οδοποιία – Στόλος

Στη δεύτερη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Δήμου Φαιστού στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Στέλιο  Πέτσα, τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα τόσο της Αγροτικής Οδοποιίας, όσο όμως και του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων στο Δήμο Φαιστού. Ειδικότερα, η αντιπροσωπεία του Δήμου τόνισε στον Υφυπουργό πως η αγροτική οδοποιία του Δήμου Φαιστού αποτελεί δίκτυο μεγάλης σπουδαιότητας, διευκρινίζοντας του παράλληλα ότι, μέρος του δικτύου που ήταν αρμοδιότητας των ΤΟΕΒ πέρασε στο Δήμο χωρίς όμως να δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση. Η αντιπροσωπεία του Δήμου ενημέρωσε επίσης τον Υφυπουργό για τα προβλήματα και τα θέματα που ανακύπτουν λόγω παλαιότητας του στόλου οχημάτων, ενώ υπήρξε επίσης εκτενής συζήτηση αναφορικά με την λειτουργία της Επιτροπής Φράγματος για το Φράγμα Φανερωμένης.

Ο Υφυπουργός ανέφερε πως είναι γνωστό στο Υπουργείο το πρόβλημα των νόμων που διέπουν τα θέματα που αφορούν στο δήμο. Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε μάλιστα «απαρχαιωμένο» το νομικό πλαίσιο, ενώ τόνισε πως ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται το σχέδιο εκείνο που θα εκσυγχρονίσει το πλαίσιο και θα δώσει λύσεις.

COVID – Περιβάλλον

Θέματα που σχετίζονται με την διαχείριση της COVID – 19, αλλά και γενικότερα θέματα που σχετίζονται με την καθαριότητα και το περιβάλλον συζητήθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου ανέφερε στον Γραμματέα, ότι παρά την άριστη ως τώρα διαχείριση της COVID – 19 σε σχέση με τις αρμοδιότητες του Δήμου, αφενός χρειάζεται πρόσθετη ενίσχυση σε χρηματοδοτήσεις, αλλά και γενικότερη ενίσχυση στο στόλο καθαριότητας του Δήμου, ο οποίος επιφορτίζεται με ένα ακόμα δυσκολότερο έργο εν μέσω πανδημίας.

Ο κ. Σταυριανουδάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση στηρίζει τους δήμους και πρόκειται να στηρίξει επιπλέον το δήμο Φαιστού, ενώ παράλληλα παρουσίασε βασικούς άξονες για το πώς μπορούν να προχωρήσουν οι λύσεις στα θέματα προμήθειας νέων οχημάτων και πρόσθετων εξοπλισμών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook