‘Ελαβαν χώρα χτες το Σάββατο.

Φοιτητές τμημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλουν τη στάση της αστυνομίας (σύλληψη και προσαγωγές) απέναντι σε φοιτητές, αναφέροντας σε ανακοίνωσή τους ότι “αστυνομικοί με πολιτικά εισέβαλαν στο σπίτι δύο φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης με πρόσχημα έρευνα για κάποια άγνωστη σε αυτούς δράση με συνθήματα και μπογιές”.

Αναφέρονται σε αδικαιολόγητη σύλληψη και προσαγωγές φοιτητών, τονίζοντας ότι “το πόσο αυθαίρετη και στημένη ήταν η όλη επιχείρηση αποκαλύφθηκε από την παντελή έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου που να συνδέει τους φοιτητές με την έρευνα αυτή, όπως αποδείχθηκε περίτρανα”.

Να σημειωθεί ότι την ανακοίνωση εξέδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι των σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης (ΗΜΜΥ, ΜΗΧΟΠ, ΜΗΠΕΡ, Αρχιτεκτονικής, ΜΠΔ, Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος).

Η ανακοίνωση: 

Το πρωί 27/2 έλαβαν χώρα στην πόλη των Χανίων πρωτοφανή περιστατικά καταδίωξης φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης από την ασφάλεια Χανίων.  Αστυνομικοί με πολιτικά εισέβαλαν στο σπίτι δύο φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης με πρόσχημα έρευνα για κάποια άγνωστη σε αυτούς δράση με συνθήματα και μπογιές. Το πόσο αυθαίρετη και στημένη ήταν η όλη επιχείρηση αποκαλύφθηκε από την παντελή έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου που να συνδέει τους φοιτητές με την έρευνα αυτή, όπως αποδείχθηκε περίτρανα. Για να κερδίσουν χρόνο και να κατασκευάσουν ένα στημένο κατηγορητήριο, ώστε να δικαιολογηθούν οι πρωτοφανείς πράξεις τους, προσήγαγαν τους δύο φοιτητές της Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης και τους κρατούσαν για ώρες στην ασφάλεια, χωρίς να τους επιτρέπουν επικοινωνία με κανέναν, ούτε με δικηγόρο.

Ενώ η αστυνομία διατείνονταν πως η έρευνα σχετιζόταν για δράσεις με μπογιές, τελικά αποδόθηκε στο φοιτητή Γιώργο Σ. μία ανυπόστατη και εξωφρενική κατηγορία για δήθεν «οπλοκατοχή». «Οπλοκατοχή» βαφτίστηκε το παλιό φυσίγγι του παππού του, καθώς το σπίτι που διαμένει ως φοιτητής είναι το πατρικό σπίτι της οικογενείας του στην Κρήτη! Αυτό ήταν το περίφημο εύρημα της αστυνομίας, που καμία σχέση δεν έχει βέβαια με οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, πόσο μάλλον την επιχείρηση εισβολής στο σπίτι που διεξήχθη για άσχετους και προφανώς προσχηματικούς λόγους.

Ταυτόχρονα, το κυνήγι φοιτητών από την ασφάλεια συνεχίστηκε στα Χανιά, με την προσαγωγή  – «απαγωγή» δύο ακόμη φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης στο δρόμο από αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι μάλιστα αρνήθηκαν να δείξουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες, και με πολιτικό όχημα της αστυνομίας. Το «αδίκημά» τους ήταν πως περπατούσαν στο δρόμο, κοντά στο σπίτι του Γιώργου, αρκετά αργότερα από την σύλληψη του φοιτητή, την οποία βέβαια δεν γνώριζαν, αφού δεν του επέτρεπαν για ώρες την επικοινωνία με κανέναν. Και αυτοί οι φοιτητές κρατήθηκαν για ώρες στην ασφάλεια χωρίς καμία απολύτως αφορμή.

Αλλά δεν έμειναν εκεί. Αφότου οι προσαχθέντες και ο συλληφθείς φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι, αργότερα το απόγευμα προσήγαγαν και πέμπτο φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλους του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, τον οποίον παρακολουθούσαν στο δρόμο και τον οποίον ανέκριναν στην ασφάλεια με ερωτήσεις όπως «γιατί κατεβαίνεις σε πορείες;», «τι ξέρεις για το φοιτητή που συνελήφθη;».

Πρόκειται για μια πρωτοφανή επιχείρηση καταδίωξης φοιτητών του φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης, που αγωνίζεται όπως και το σύνολο του φοιτητικού και ακαδημαϊκού κόσμου, το τελευταίο διάστημα ενάντια στο νόμο Κεραμέως για την εκπαίδευση.

Οι πρακτικές αυτές της ασφάλειας προκαλούν ανατριχίλα και αντιγράφουν τις ίδιες ακριβώς πρακτικές που υλοποιούσε το σπουδαστικό της ασφάλειας επί χούντας στήνοντας καρτέρι και απαγάγοντας φοιτητές «για υπόθεσή τους» και ανακρίσεις.

Είναι οφθαλμοφανές ότι σε βάρος του φοιτητή Γιώργου Σ. στήθηκε μια αδιανόητη σκευωρία και αποδόθηκε μια εξωφρενική και κατασκευασμένη κατηγορία για να δικαιολογήσει τις απίστευτες αυθαιρεσίες της ασφάλειας.

ΕΔΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook