Στο εδώλιο κάθεται 45χρονος κατηγορούμενος για την τραγωδία η οποία συνέβη τον Νοέμβριο του 2019

Τελευταία ενημέρωση 17.30

Για τις 18 Μαρτίου διεκόπη η δίκη της υπόθεσης ανθρωποκτονίας ενός 49χρονου στο Μπαλί Ρεθύμνου. που άρχισε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Νωρίτερα το δικαστήριο είχε αναγκαστεί να διακόψει άλλη μια φορά καθώς επικράτησε ένταση και προκλήθηκε επεισόδιο κατά τη διάρκεια της εξέτασης μαρτύρων. Συγκεκριμένα, ενώ κατέθετε ως μάρτυρας η σύζυγος του θύματος, υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση με συγγενείς του 45χρονου κατηγορούμενου κτηνοτρόφου, ενώ ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ συγγενών από τις δύο πλευρές.

Άμεσα διεκόπη η δίκη και αφού επικράτησε ηρεμία, το δικαστήριο αποφάσισε την εκκένωση της αίθουσας ώστε σε αυτήν πλέον να εισέρχονται μόνο οι μάρτυρες. 

Οι συγγενείς των δύο οικογενειών έμειναν χωρισμένοι στις δύο πλευρές της Νομαρχίας μπροστά πίσω για να μη γίνουν επεισόδια. 

Να σημειωθεί πως ο 45χρονος κατηγορούμενος είναι προφυλακισμένος από τον Νοέμβριο του 2019 και παρά τα μέτρα για τον κορωνοϊό η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε προκειμένου να μην παρέλθει ο ανώτατος χρόνος προφυλάκισης των 18 μηνών και αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Νωρίς το πρωί της 16ης Νοεμβρίου 2019, ένας 49χρονος Ρεθυμνιώτης που είχε πάει για κυνήγι μαζί με άλλους δύο, στην περιοχή του Μπαλί Ρεθύμνου, “μπήκαν”  σε βοσκότοπο κτηνοτρόφου της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά , φαίνεται πως ο 49χρονος κυνηγός μαζί με τον σκύλο του ή μόνο ο σκύλος, εισήλθαν σε ποιμνιοστάσιο του 45χρονου κτηνοτρόφου.

Ακολούθησε διαπληκτισμός με τον κτηνοτρόφο και ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του κυνηγού και τον ελαφρύτερο του κτηνοτρόφου.

Κατά την απολογία του – η οποία έγινε ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο – ο 45χρονος είχε ισχυριστεί ότι πρώτος τον πυροβόλησε ο κυνηγός με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και στην συνέχεια αυτός πυροβόλησε ευρισκόμενος σε άμυνα, ενώ από την πλευρά του θύματος γίνεται ο αντίθετος ισχυρισμός.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook