Αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τα 1.200 ευρώ. 

Εξιχνιάστηκαν χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, δύο υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων, οι οποίες διαπράχθηκαν σε επιχείρηση και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για κλοπή.

Ειδικότερα, άγνωστα άτομα το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου μεταμεσονύχτιες ώρες, αφαίρεσαν από επιχείρηση ιδιοκτησίας άνδρα δύο laptop συνολικής χρηματικής αξίας 900 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν διαπράξει την εν λόγω κλοπή. Από την συνεχιζόμενη έρευνα και προανάκριση διαπιστώθηκε ότι πέντε ημέρες νωρίτερα ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων είχε διαπράξει ακόμα μία κλοπή από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ καθώς και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του ο ένας εκ των δύο αφαιρεθέντων ηλεκτρονικών υπολογιστών. 

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Σε άλλη περίπτωση, η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη ενός άνδρα που εισέβαλε σε επιχείρηση του Ηρακλείου με αποτέλεσμα να κλέψει μεταλλικά αντικείμενα, συνολικής χρηματικής αξίας 3.000 ευρώ. Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook