Τους συμμετέχοντες μαθητές βράβευσαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας – Συγκινητική η ανταλλαγή διακρίσεων και δωρεών μεταξύ μαθητών Ειδικών Σχολείων και νικητών Μαραθωνίου.

Στο πλαίσιο μιας σεμνής αλλά φορτισμένης συγκινησιακά  τελετής που εξελίχθηκε σε διάστημα δύο ημερών, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας ΔΡ κα Αννα Ελευθεριάδου Γκίκα και ο Διευθυντής της Β΄θμιας Εκπαίδευσης κ. Γαζανός,  απένειμαν αναμνηστική  πλακέτα στα σχολεία και βραβεία στους μαθητές τους που συμμετείχαν,  ανά ομάδες,  στο Μαραθώνιο Γυμνασίων που συνδιοργάνωσαν στις 3 Ιανουαρίου 2021, το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι  ο Μαραθώνιος, με σύνθημα «Περπατώ/τρέχω μαζεύω χιλιόμετρα για καλό σκοπό», είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε θέματα συν-αθλητισμού  και συνάμα σε θέματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού αφού σε κάθε απόσταση που διένυσαν, αντιστοιχούσε  ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που θα προσφέρονταν ως δωρεά  στα Ειδικά Σχολεία τη πόλης μας. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή: 191 μαθητές με 38 ομάδες από 7 Γυμνάσια του Δήμου Ρεθύμνης έλαβαν μέρος, διανύοντας συνολικά απόσταση 2.135 χιλιομέτρων.  

Οι τρεις πρώτες ομάδες  που κάλυψαν τα  περισσότερα χιλιόμετρα ήταν :

  • Η ομάδα «Τρεχάμενοι επί πανδημίας» του Μουσικού Γυμνασίου με 108 χιλιόμετρα και 160 μέτρα που αποτελούνταν  από τους μαθητές Μπιτσόλα Δημήτρη, Παλιεράκη Ραφαήλ, Κουκούλη Μαριλένα, Μισιριώτη Μαρία-Ηρώ & Γουνάκη          Μαριο.
  • Δεύτερη κατετάγη η ομάδα «Καραντινάτο Τρέξιμο» του 2ου Γυμνασίου με 95 χιλιόμετρα και 30 μέτρα που αποτελούνταν από τους μαθητές Μυσιρλίδη Ελισσάβετ, Μοναχου Θεανώ, Ξανθό Γιάννη, Μαρκάκη Κωνσταντίνο, Κορτώνη Κατερίνα και Ραπτάκη Ελπίδα.
  • Τρίτη κατετάγη   η ομάδα «Αγωνιστές» του 5ου Γυμνασίου με 92 χιλιόμετρα και 670 μέτρα που αποτελούνταν από τους μαθητές Κόκκινο Γιώργο, Τσουπάκη Ανδρέα, Κόκκινου Χρυσή, Αγριμάκη Νίκη και Αγριμάκη Πέτρο.

Όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί λοιπόν, ο Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος και ο Δ/ντης Β’ θμιας Εκπ/σης, επισκέφθηκαν τις σχολικές μονάδες των τριών νικητριών ομάδων του Μαραθωνίου και απένειμαν βραβεία, κύπελλο και μετάλλια στους μαθητές που έλαβαν μέρος, καθώς και μία αναμνηστική πλακέτα στους Διευθυντές, για τη συμμετοχή του Σχολείου τους, συγχαίροντας και επαινώντας την ευαισθησία των παιδιών που προδιαγράφουν με τη στάση και την εν γένει κοινωνική τους συμπεριφορά  ένα υγιές κι ελπιδοφόρο μέλλον.

 Ιδιαίτερα συγχαρητήρια, κατατέθηκαν στους μαθητές, στον Διευθυντή κ. Σπύρο Ραφτάκη τον Υποδιευθυντή κ. Ηλία Πίτερη  και την Γυμνάστρια κα Αννα Παχιαδάκη του Μουσικού Γυμνασίου, από το οποίο συμμετείχαν οι  πιο πολυπληθείς και περισσότερες αριθμητικά ομάδες, εκ των οποίων η μία πρώτευσε στον αγώνα.  Το ίδιο Σχολείο εξάλλου, διακρίθηκε και στο τρίτο Διαδικτυακό Κυνήγι Θησαυρού για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου που διοργάνωσε τον π. Νοέμβριο   η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ρεθύμνου, υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου και του Δήμου Ρεθύμνης, στο πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου για την Αρκαδική Εθελοθυσία.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας εξήρε τη δημιουργικότητα, την όρεξη για μάθηση  και τις κοινωνικές ανησυχίες των μαθητών  του Μουσικού Γυμνασίου. 

Στη συνέχεια, ο κ.  Μαρινάκης η κα Ελευθεριάδου και ο κ. Γαζανός, συντροφιά με  τους υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης  Ρεθύμνου και τους νικητές τους Μαραθωνίου, επισκέφθηκαν τα Ειδικά Σχολεία του Ρεθύμνου και στη διάρκεια μιας πολύ ζεστής τελετής,  οι μεν μαθητές που διακρίθηκαν στον Μαραθώνιο  προσέφεραν τους φορητούς  υπολογιστές ( Laptop και tablet),  οι δε μαθητές των Ειδικών Σχολείων τους απένειμαν  μετάλλια. Μια συγκινητική κατάθεση αλληλοσεβασμού, εκτίμησης και γενναιοδωρίας μεταξύ νέων παιδιών, από αυτές που προοιωνίζονται μια καλύτερη, πιο ανθρώπινη,  επόμενη μέρα για τον τόπο μας και τον κοινό μας βίο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook