Εξελίξεις και αυτή την εβδομάδα όσον αφορά στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση στον χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής, καθώς σήμερα αναμένεται να τεθούν υπόψιν των εισαγγελικών αρχών και νέες καταγγελίες από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

Τι νέες καταγγελίες αναμένεται να θέσει υπόψιν των εισαγγελικών αρχών ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας, όπως έκανε και την περασμένη εβδομάδα όταν κατέθεσε διψήφιο αριθμό καταγγελιών.

Σχετικά με αυτές, οι πράξεις φέρεται να είναι κατά βάση πλημμεληματικές ενώ σημαντικό μέρος φαίνεται πως είναι παραγεγραμμένες.

Όμως το ενδιαφέρον των εισαγγελικών αρχών στρέφεται σε 2-3 καταγγελίες οι οποίες -σύμφωνα με πληροφορίες-αφορούν το κακούργημα του βιασμού ή της απόπειρας βιασμού και αναμένεται άμεσα να εξεταστούν ενδελεχώς.

Οι καταγγελίες αυτές στρέφονται κατά τουλάχιστον 2 προσώπων και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης ανεξάρτητα από το αν έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής τους ή όχι.

Νέες καταγγελίες

Ωστόσο, στο υλικό αυτό που έχει ήδη υπόψιν της η εισαγγελία, αναμένεται να προστεθεί και αυτό δηλαδή που θα προσκομίσει σήμερα ο κ. Τσαρούχας.

Στο μεταξύ, σε δικηγορικό γραφείο που έχει χειριστεί καταγγελία για βιασμό σε βάρος γνωστού ηθοποιού, η οποία φαίνεται να έχει παραγραφεί, έχουν καταφύγει και τρία ακόμη πρόσωπα, που κατηγορούν τον ίδιο ηθοποιό, και κάποιες από τις πράξεις που του αποδίδονται φέρονται να μην έχουν παραγραφεί. Πρόκειται για δύο απόπειρες βιασμού και την πλημμεληματική πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Οι καταγγελίες αυτές αναμένεται εντός αυτής της εβδομάδας να κατατεθούν στο ΣΕΗ και από εκεί να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook