Κινέζος επιδημιολόγος εκτιμά πως πιθανώς να είναι οι πρώτες δύο χώρες που θα άρουν όλα τα εμπόδια για ελευθερία στα ταξίδια

Κινέζος επιδημιολόγος εκτιμά πως η Κίνα και οι ΗΠΑ θα πρέπει να άρουν όλες τις μεταξύ τους ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτύχουν συλλογική ανοσία από την COVID-19 έχοντας εμβολιάσει το 90% του πληθυσμού τους, ενδεχομένως ως τον Αύγουστο.

Οι ΗΠΑ είναι η χειρότερα πληγείσα χώρα στον κόσμο από την πανδημία όσον αφορά τον αριθμό κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, καθώς έχουν καταγράψει σχεδόν 30 εκατομμύρια μέχρι στιγμής, αν και τα νέα κρούσματα μειώνονται, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ. Από την Κυριακή, το 15% του αμερικανικού πληθυσμού είχε λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της COVID-19.

«Ως τον Αύγουστο μπορεί να έχει φτάσει το 90% ώστε να επιτευχθεί συλλογική ανοσία, άρα αν συμβεί αυτό, αν μπορούσαμε να άρουμε όλα τα πολιτικά εμπόδια, στηριζόμενοι μόνον στην επιστήμη, οι δύο χώρες θα μπορούσαν πιθανώς να είναι οι πρώτες δύο χώρες που θα άρουν όλα τα εμπόδια για ελευθερία στα ταξίδια» δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο επικεφαλής επιδημιολόγος του κινεζικού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών Βου Ζουνγιού.

Η Κίνα έχει θέσει σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο την πανδημία, αναφέροντας έναν σχετικό χαμηλό αριθμό συρροών νέων τοπικών μολύνσεων τους τελευταίους μήνες. Κανένα νέο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης δεν έχει αναφερθεί στην ηπειρωτική Κίνα από τα τέλη του Ιανουαρίου.

“Η Κίνα είναι η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά την COVID-19”, δήλωσε ο Βου σε διαδικτυακό φόρουμ που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Τσινγκχουά και το Ινστιτούτο Μπρούκινγκς (Brookings Institution), ένα αμερικανικό κέντρο μελετών.

Ο Βου πρόσθεσε ότι ελπίζει πως το ποσοστό εμβολιασμών στις ΗΠΑ θα μπορέσει να ξεπεράσει το 80% ως τον Ιούνιο.

Η Κίνα, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 1,4 δισεκατομμύριο κατοίκους, είχε χορηγήσει 40,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 ως τις 9 Φεβρουαρίου.

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook