Χωρίς καμία απολύτως διάθεση να κινδυνολογήσουμε…

Όποιος θεωρεί ότι στα Χανιά υπάρχει ένα “τείχος προστασίας” κατά του κορωνοϊού, μάλλον πλανάται πλάνην οικτράν.

Τα νούμερα τις τελευταίες ημέρες είναι ανησυχητικά και ακόμα περισσότερο τα όσα βγαίνουν ως πληροφορίες ή απόψεις από υγειονομικές υπηρεσίες που εκφράζουν την ανησυχία τους για την αύξηση κρουσμάτων στην πόλη και στον Νομό Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι χτες (1/3) τα Χανιά είχαν 9 κρούσματα, στις 27 Φεβρουαρίου 12 κρούσματα και στις 26 Φεβρουαρίου 6 κρούσματα. Μπορεί να είναι μακριά από αυτά που καταγράφει το Ηράκλειο αλλά, όπως έχει αποδειχθεί, όχι πολύ μακριά από το να αρχίσει να ξεφεύγει η κατάσταση.

Στον πεζόδρομο της Χάληδων για παράδειγμα, ακόμα και τις “θεωρητικά” ώρες μη αιχής, παρατηρεί κανείς μεγάλη κίνηση, ενώ κάτι αντίστοιχο γίνεται και στους δρόμους της πόλης των Χανίων. Όπως χαρακτηριστικά μας τόνισε υγειονομικός που δραστηριοποιείται στα Χανιά, “χτες το απόγευμα, ημέρα Δευτέρα, γύρω στις 4 το απόγευμα, με όλα τα καταστήματα κλειστά, τις υπηρεσίες κλειστές, τα φροντιστήρια κλειστά έκανα 5 λεπτά για να περάσω απέναντι τον δρόμο από την πλατεία Αγοράς στην οδό Τζανακάκη, λόγω υπερβολικής κίνησης των αυτοκινήτων. Πού πήγαιναν όλοι αυτοί”;

Το να είναι μια πόλη ασφαλής από κρούσματα πρέπει οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα (έως κάποιο “συμπαθητικό” βαθμό), ωστόσο αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στα Χανιά.

Και μιλάμε για τα Χανιά, γιατί μέχρι στιγμής εδειξαν “εξαιρετική συμπεριφορά” στο ζήτημα των κρουσμάτων, όπως αποδείκνυαν, μέχρι πρότινος, οι αριθμοί… Εύκολα όμως το πράγμα μπορεί να ξεφύγει…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook