Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2021 

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης και την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, πρόκειται να υλοποιήσουν το μοριοδοτούμενο πιστοποιημένο πρόγραμμα, με τίτλο: «Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα πένθους», χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.  

Στο Σεμινάριο θα διδάξουν οι: Αιδεσ. πρωτοπρ. Δημήτριος Κεσκίνης, Δρ Θεολογίας, πτυχιούχος Ιστορίας και Εθνολογίας, προϊστάμενος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, Αιδεσ. πρωτοπρ. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Δρ Θεολογίας, εφημέριος Ιερού Ναού Αγ. Ελευθερίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Βάιος Νταφούλης, Δρ Ιατρικής, Διευθυντής Παιδοψυχιατρικής Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο», Λάζαρος Σιαντσής, κλινικός ψυχολόγος – Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας «Όραμα», Αιδεσ. πρωτοπρ. Παναγιώτης Παρηγορίδης, κληρικός Ιεράς Μητρόπολης Βέροιας, υπεύθυνος τομέα Βιοηθικής, Αιδεσ. πρωτοπρ. Χριστόφορος Χρόνης, Δρ Θεολογίας, διδάσκων στη Θεολογική ΕΚΠΑ, εφημέριος Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ενώ την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων θα πραγματοποιήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2021 και έχει σκοπό την κατάρτιση των εκπαιδευομένων στο μεγάλο θέμα του πένθους που έχει προκύψει λόγω της πανδημίας (Covid-19).

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης έχει υπογράψει από το 2014 Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατόπιν αποφάσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την ευλογία και ευχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πα-τριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α’, ο οποίος και έχει εξονομάσει την ΟΑΚ «Κέντρο Εκπαίδευσης Κληρικών και Λαϊκών Στελεχών της Εκκλησίας Κρήτης, Δωδεκανήσων, Πατριαρχικής Εξαρχίας Πάτμου και της διασποράς του Οικουμενικού Θρόνου».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook