Η απόφαση ελήφθη από το Υπ Ανάπτυξης μόνο για φέτος για την στήριξη της αγοράς και της επιχειρηματικότητας

Παρατείνονται οι χειμερινές εκπτώσεις 2021 παρατείνονται μέχρι την Τετάρτη, 31 Μαρτίου.

Η απόφαση ελήφθη από το Υπ Ανάπτυξης μόνο για φέτος για την στήριξη της αγοράς και της επιχειρηματικότητας. Πρακτικά αυτό σημαίνει και για τα Χανιά ότι μπορούν τα καταστήματα να συνεχίζουν τις εκπτώσεις, σε όσα είδη επιθυμούν, μέχρι και το τέλος του μήνα.

Επίσης προαιρετικά μπορούν τα καταστήματα να είναι ανοιχτά την Κυριακή 7-3-21 παρόλο που ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων δεν το προτείνει καθώς όπως υποστηρίζει δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον.

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε πως η Περ.Ενότητα των Χανίων βρίσκεται σε επίπεδο επιτήρησης δηλαδή στο καλύτερο επίπεδο από τα 3 που υπάρχουν και αυτό πρακτικά σημαίνει τα παρακάτω:

Στο Επίπεδο Επιτήρησης:

  • Τα καταστήματα λειτουργούν κανονικά.
  • Επιτρέπεται αυστηρά μόνο ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος.  Εξαιρούνται οι βοηθητικοί χώροι, οι αποθήκες, τα γραφεία και οι χώροι στάθμευσης.  Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό.
  • Η απόσταση που θα τηρείται μεταξύ των πελατών είναι 1,5 μέτρο στους χώρους του καταστήματος ο ένας από τον άλλον, ενώ στα ταμείο η απόσταση καθορίζεται στα 2 μέτρα μεταξύ τους.
  • Επιβάλλεται για όλους στην πρόσοψη η υποχρεωτική ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα.
  • Το ωράριο λειτουργίας εκτείνεται προαιρετικά από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. για όλες τις επιχειρήσεις.

Σε όλα τα επίπεδα, επιτρέπεται:

  • Η λειτουργία των επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών αποκλειστικά για επισκευή συσκευών, εξόφληση λογαριασμών και ανανέωση υπολοίπου.
  • Η λειτουργία των οπτικών/καταστημάτων βαρηκοΐας κατόπιν ραντεβού.
  • Η λειτουργία των καταστημάτων πώλησης περουκών και ποστίς.
  • Η λειτουργία των περιπτέρων σε 24άωρη βάση.

Τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ) λειτουργούν παντού με τις γνωστές προϋποθέσεις.Στα επίπεδα αυξημένου και πολύ αυξημένου κινδύνου απαγορεύεται η πώληση των περισσότερων διαρκών προϊόντων.Το ωράριό τους διαμορφώνεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου από τις 7:00 π.μ. έως τις 5:30 μ.μ. (εξαιρείται η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης όπου επεκτείνεται μέχρι τις 8.30 μ.μ.).Το ίδιο ωράριο, 7:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ., ισχύει και για το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (εξαιρείται η Περιφέρεια Αττικής, όπου επεκτείνεται μέχρι τις 8.30 μ.μ.)

Παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας παντού, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook