Τη Δευτέρα 1.3.2021 πραγματοποιήθηκε δίωρη επίσκεψη στο Πολυδύναμο Κέντρο Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ από μαθητές του τμήματος βοηθών βρεφονηπιοκομίας του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου. 

Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από το Υπουργείο Υγείας για τον COVID-19 έγινε γνωριμία των μαθητών με το προσωπικό και ενημερώθηκαν για τη δομή και τις νέες λειτουργίες του ΠΚ. Επίσης, ενημερώθηκαν ότι το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης με έδρα τα Χανιά και κωδικό (MIS 5035309) είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). 

Στη συνέχεια, η συζήτηση είχε σκοπό να προβληματίσει και να λύσει απορίες των μαθητών και των συνοδών εκπαιδευτικών, γύρω από τους μύθους που επικρατούν στο πεδίο των εξαρτήσεων. Έγινε αναφορά στους παράγοντες που οδηγούν το άτομο στην κατάχρηση νόμιμων ή/και παράνομων ουσιών καθώς στην ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια και στην προβληματική χρήση του διαδικτύου.

Τέλος, ακολούθησε ενημέρωση για τα στάδια που οδηγούν στην εξάρτηση ή την εξαρτητική συμπεριφορά. Ο κύκλος της εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε με μοίρασμα σκέψεων και συναισθημάτων. Στους συμμετέχοντες δόθηκε ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook