Παρά τα πρόστιμα, την σύλληψη με αυτόφωτο και τις δικογραφίες ο ασυνείδητος συνεχίζει ακάθεκτος το βρωμερό του έργο

Πριν από ενάμιση μήνα, στις 21 Δεκεμβρίου 2020, το Flasshnews.gr αποκάλυψε θλιβερές εικόνες ρύπανσης με υγρά όπως οι κατσίγαροι, στο πανέμορφο φαράγγι του Κυκλάμινου ή Αγίου Γεωργίου το οποίο βρίσκεται λίγο μετά το νοσοκομείο Χανίων ανατολικά του δρόμου που οδηγεί στο χωριό Παναγιά, κάτω από το χωριό Άγιος Γεώργιος. 

Πρόκειται για μία πολύ όμορφη και εύκολη πεζοπορική διαδρομή ανάμεσα στα θεόρατα πλατάνια και τα κυπαρίσσια, που ξεκινάει από τον οικισμό Αλετρουβάρι, περνάει ανατολικά από το χωρίο Άγιος Γεώργιος και καταλήγει στον οικισμό του Βαντέ.

Τότε κινητοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Χανίων και μετά από έρευνα διαπιστώθηκε η επιχείρηση η οποία ευθυνόταν για την ρύπανση στον υπεύθυνο της οποίας επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία. 

Παράλληλα ενημερώθηκε η υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας από την οποία επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Όμως διαπιστώθηκε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είχε άδεια λειτουργίας και ο υπεύθυνός της συνελήφθη από την αστυνομία με την διαδικασία του αυτοφώρου ενώ εναντίον του σχηματίστηκε μια ακόμη δικογραφία.

Και όμως, μετά από όλα αυτά, περιπατητές που πέρασαν από το φαράγγι της Κυκλάμινου αυτές τις ημέρες, είδαν έκπληκτοι η κοίτη του φαραγγιού να είναι γεμάτη από βρώμικα υγρά (νερόλαδα – κατσίγαροι) κάτι που κάνει φανερό πως η λειτουργία της επιχείρησης και η ρύπανση του περιβάλλοντος συνεχίζεται!

Φωτο: Ρία Καβρουλάκη

Φωτο: Ρία Καβρουλάκη

(Φωτο: Ρία Καβρουλάκη)

Σύμφωνα μάλιστα με αναρτήσεις κάποιων στην διαδικτυακή ομάδα «Χανιά Παράπονα Καταγγελίες» η επιχείρηση φέρεται να λειτουργεί νύχτα!

Να σημειωθεί ότι από την υπηρεσία Περιβάλλοντος της Π.Ε. Χανίων έχουν ήδη ενημερωθεί οι Εισαγγελικές αρχές προκειμένου να δοθεί εντολή στην αστυνομία να προχωρήσει στην σφράγιση της παράνομης επιχείρησης.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook