Οι πολίτες καθημερινά προσέρχονται σε διαγνωστικά κέντρα προκειμένου να κάνουν το μοριακό τεστ αντισωμάτων Κορωνοϊού (με απλές εξετάσεις αίματος) για να διαπιστώσουν κατά πόσο έχουν περάσει ως ασυμπτωματικοί τον covid-19.

Γνωρίστε τη διαδικασία περισσότερο, μέσα από τις απαντήσεις του διαγνωστικού κέντρου.

Για να γίνει το τεστ αντισωμάτων, πρέπει ο ασθενής να είναι κρούσμα;

Όχι, δεν είναι απαραίτητο αυτό. Εξάλλου μπορεί να μην έχετε κάνει τεστ covid αλλά να έχετε προσληφθεί από κορωνοϊό και να μην το γνωρίζετε. Αν ωστόσο έχετε συμπτώματα, η επιστημονική κοινότητα προτείνει την εξέταση με δείγμα από ρινοφάρυγγα. Η εξέταση των αντισωμάτων είναι πιθανό να είναι αρνητική στην αρχή της ασθένειας και τα αποτελέσματα να μην είναι σίγουρα.

Πότε μπορώ να κάνω το τεστ, μετά το πέρας της ανάρρωσης;

Πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό σας θα καθορίσετε πότε η ανάρρωση έλαβε τέλος για να ορίσετε ημερομηνία πραγματοποίησης του τεστ.

Πριν 2 μήνες είχα συμπτώματα κορωνοϊού, αν κάνω τώρα το τεστ θα δείξει αν είχα προσληφθεί;

Είναι πολύ πιθανό το τεστ αντισωμάτων να δείξει θετικό, εφόσον έχουν παρέλθει 2 μήνες. Μέχρι στιγμής δεν είμαστε σε θέση να καθορίσουμε το ακριβές διάστημα, κατά το οποίο το τεστ αντισωμάτων δείχνει με ακρίβεια ότι το αντίσωμα είναι θετικό.

Θα βρίσκομαι στον ίδιο χώρο αναμονής με τους υπόλοιπους πελάτες του διαγνωστικού κέντρου;

Ο εξεταζόμενος είναι δεκτός μόνο εφόσον κλείσει ραντεβού και συγκεκριμένες ώρες και μέρες. Μετά την θερμομέτρησή του, αμέσως μεταφέρεται για την αιμοληψία. Δεν έρχεται σε επαφή με κανέναν πέραν του ειδικού προσωπικού.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του διαγνωστικού κέντρου Ιατρική Πρόληψη Καλλιθέας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook