Στις 11 το πρωί ξεκίνησε η πορεία αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού Χανίων, από τον  κόμβο των Μουρνιών Τηλεδιάσκεψη στο γραφειο του Ν.Καλογερή με Γ. Αμυρά.

Κατάληξη της πορείας , η Αντιπεριφέρεια Χανίων ώστε να παραδώσουν σχετικό ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή, για το μείζον ζήτημα των δασικών  χαρτών.

Αίτημα των αγροτών να διορθωθούν οι δασικοί χάρτες καθώς η γη τους που είναι αγροτική δεν αμφισβείται από κανέναν. Ζητούν μάλιστα να υπάρξει παραταση στην υποβολή ένστασης τους.

Στην πορεία που αποτελείται από δεκάδες αυτοκίνητα συμμετείχαν ο  Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων, οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμου Αρμένων, Αμυγδαλοκεφαλίου, Βάμου, Βουκολιών, Έλους, Κρυονερίδας, Κολυμβαρίου, Μεσκλών, Μύθημνας και Παλαιών Ρουμάτων.

Τηλεδιάσκεψη Καλογερή, αγροτών με Αμυρά – “Ζεστός” ο Υφυπουργός να ικανοποιήσει τα αιτήματα

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Υφυπουργός Προστασίας Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Δασών Πολύμνια Σκλαβάκη  και ο Βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης κ.α.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών έθεσαν τα αιτήματα τους για τους δασικούς χάρτες στον ίδιο τον Υφυπουργό Γιώργο Αμυρά.

Υπήρξαν διαβεβαιώσεις από τον κ.Αμυρα πως λυθούν τα προβλήματα και ότι δεν θα αδικηθεί κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος. Μάλιστα ο κ. Αμυράς ζήτησε να γίνει ξεχωριστή τηλεδιάσκεψη μόνο με τους εκπροσώπους των αγροτών. 

Σημειώνεται επίσης ότι η τηλεδιάσκεψη είχε προγραμματισθεί ασχέτως με την κινητοποίηση των αγροτών,  κατόπιν πρωτοβουλίας του βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη και συνεχίστηκε μετά την αποχώρηση των αγροτών.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook