Περίπου 5 χιλιόμετρα βορειότερα του αρχικού σεισμού το επίκεντρο – Στο πλαίσιο της αναμενόμενης μετασεισμικής ακολουθίας η δόνηση, δήλωσε στο protothema.gr o Άκης Τσελέντης – Ανησυχία για τις επιπτώσεις εξέφρασε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος 

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 8:38 το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 16 χλμ. νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11,3 χιλιόμετρα.

Στα 5,9 Ρίχτερ δίνει την ένταση του σεισμού και το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο με επίκεντρο 17 χλμ. δυτικά του Τυρνάβου και εστιακό βάθος στα 11 χιλιόμετρα.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr o διευθυντής του γεωδυναμικού ινστιτούτου Άκης Τσελέντης η δόνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της αναμενόμενης μετασεισμικής ακολουθίας.

Βορειότερα σε σχέση με το επίκεντρο του χθεσινού σεισμού είναι το επίκεντρο της σημερινής δόνησης. «Ενεργοποιήθηκε ρήγμα βορειότερα, στο Κεφαλόβρυσο Ελασσόνας. Πάμε επί τόπου να δούμε τις συνέπειες, αλλά ανησυχούμε πολύ», λέει στο protothema.gr ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Για ενεργοποίηση άγνωστου κλάδου του ρήγματος που έδωσε τον χθεσινό σεισμό στην Ελασσόνα μίλησε το protothema.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής γεωλογίας στο ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας. «Είναι ξεχωριστός σεισμός μ’ αυτή την έννοια, αλλά παραμένει στη μετασεισμική ακολουθία. Παρακολουθούμε με πολλή προσοχή την εξέλξη, ιδιαίτερα στην περιοχή βόρεια του χωριού Αμούρι». Όπως είπε ο κ. Λέκκας που βρίσκεται απόχθες στην Ελασσόνα, υπάρχουν κάποιες πρώτες αναφορές για ζημιές, κυρίως σε κτίσματα που είχαν ήδη χτυπηθεί από το χθεσινό σεισμό.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν αναμένει να υπάρξει μεγαλύτερος μετασεισμός από αυτόν. Ωστόσο, ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι έχει μεγάλη ανησυχία για τις επιπτώσεις της αποψινής δόνησης σε μια «πληγωμένη περιοχή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook