Τρεις καφετέριες στην Κρήτη ήταν ανοιχτές και πλήρωσαν το ανάλογο τίμημα.

Καταρχάς μια καφετέρια στα Χανιά και σε χωριό του Δήμου Αποκορώνου βρέθηκε ανοιχτή με 6 πελάτες να είναι εντός αυτής. Συνέπεια, ο ιδιοκτήτης να πληρώσει 10 χιλιάδες ευρώ,αφού ήταν η δεύτερη φορά που παραβίασε τα μέτρα κατα του κορωνοϊού. Τα αντίστοιχα πρόστιμα επιβλήθηκαν και στους πελάτες.

Ίδια περίπου κατάσταση σε δύο καφετέριες στο Ηράκλειο. Σε καφετερια (take away) επιβλήθηκε πρόστιμο 3000 ευρω και πρόστιμο σε πελάτη που έπινε εκεί τον καφέ του. Επίσης, καφετερια σε χωριό του Ηρακλείου βρέθηκε ανοιχτή με 5 καθημενους, με συνέπεια να επιβληθεί πρόστιμο 3000 ευρω στον ιδιοκτήτη και 15 μερες αναστολή στο κατάστημά του. 

Επίσης, σε 3448 ελέγχους που πραγματοποίησε η αστυνομία το τελευταίο 24ωρο επιβλήθηκαν 36 πρόστιμα για μασκες (6 Χανιά,7 Ρέθυμνο,16 Ηράκλειο,4 Λασίθι, 3 ΒΟΑΚ) και 106 για άσκοπες μετακινήσεις (12 Χανιά,7 Ρέθυμνο, 67 Ηράκλειο, 17 Λασίθι, 3 ΒΟΑΚ).

Οι έλεγχοι της αστυνομίας εντατικοποιούνται περαιτέρω λόγω των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού και της επιδημιολογικής κατάστασης που έχει επιβαρυνθεί. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook