Ανησυχία για την επιδημιολογική εικόνα της πόλης – Η λήψη τεστ θα συνεχιστεί μέχρι τις 2 τουλάχιστον το μεσημέρι.

Σε δωρεάν rapid test για την ανίχνευση του COVID-19 σε πεζούς προχώρησε σήμερα το πρωί ο ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη και δεν μπορεί να πει κανείς ότι αυτό ήταν ένα απρόσμενο γεγονός, αφού η άνοδος των κρουσμάτων και στα Χανιά τις τελευταίες ημέρες (σταθερά πάνω από 10 και χτες 19), έχει “θορυβήσει” τους πολίτες που έσπευσαν χωρίς δισταγμό να πραγματοποιήσουν τεστ Covid για να πιστοποιήσουν ότι δεν μεταφέρουν τον ιό, προς όφελος δικό τους και των αγαπημένων τους (και όχι μόνο) προσώπων.

“Μεγάλη η συμμετοχή για τα τεστ. Η προσέλευση ήταν συνεχής. Τα τεστ και τα αποτελέσματά τους θα φανερώσουν πολλά πράγματα σε σχέση με την κατάση της πανδημίας στην πόλη των Χανίων”, επεσήμανε ο επόπτης των Κινητών Μονάδων Υγείας Χανίων Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ, Στέφανος Ντουκάκης.

Για το ενδεχόμενο να βρεθούν τα Χανιά σύντομα στο “βαθύ κόκκινο” ο κ. Ντουκάκης επεσήμανε ότι, “τα πράγματα δεν είναι εύκολα. γίνεται μια προσπάθεια αναχαίτισης της όλης κατάστασης και ανατροπής της. Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε. Και οι αρχές και ο κόσμος που πρέπει να πειθαρχίσει σε πολλά πράγματα για να μπορέσουμε να σταματήσουμε την ανοδική τάση και στα Χανιά. Η ατομική ευθύνη είναι μείζον θέμα. Πρέπει όλοι να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τους συνεργάτες μας και την κοινωνία γενικά”. 

Όπως τόνισε ο κ. Ντουκάκης το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα Χανιά δεν σταματά κάνοντας συνεχή τεστ και τέτοιου είδους εκδηλώσεις, δηλαδή οργανωμένα rapid tests σε διάφορες περιοχές των Χανίων, καθώς επίσης και σε διάφορες δομές, σχολεία κτλ.

Σε ερωτησή αν κάποιες περιοχές των Χανίων παρουσιάζουν αυξημένο ιικό φορτίο σε σχέση με άλλες, ο κ. Ντουκάκης τόνισε “δεν έχουμε ακόμα όλη την εικόνα για να μπορούμε να πούμε κάτι και να είναι σοβαρό αυτό που θα πούμε”.

Βίντεο: Η δήλωση του Στέφανου Ντουκάκη

Να τονιστεί ότι οι προσερχόμενοι έπρεπε να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα τους αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test, ενώ για τη μετακίνησή τους έπρεπε να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033.

Η λήψη του δείγματος έγινε ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα γνωστοποιήθηκαν στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook