Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες από την παραλία της Αμμουδάρας, με την θάλασσα να έχει υποχωρήσει, έχουν κατακλύσει τα social media. 

Ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο έκανε την εμφάνιση του το πρωί της Παρασκευής (και) στην Κρήτη καθώς ήδη είχε παρατηρηθεί τις προηγούμενες ημέρες και σε άλλες παραλιακές περιοχές της Ελλάδας με την θάλασσα να έχει υποχωρήσει αρκετά μέτρα με αποτέλεσμα να επιχειρείται ανάλυση του φαινομένου αλλά και… ανησυχία λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που υπάρχει τα τελευταία 24ωρα.

Οι φωτογραφίες από μόνες της είναι εντυπωσιακές με την θάλασσα, σε μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του Ηρακλείου καθώς με την υποχώρηση της για σχεδόν 8 μέτρα έγινε ένα αξιοθέατο για τους πολίτες που βρέθηκαν την Παρασκευή στην Αμμουδάρα για την πρωινή βόλτα τους. 

Ωστόσο με μια μικρή αναζήτηση στο διαδικτύο, η απάντηση βρίσκεται εύκολα καθώς η εξήγηση του φαινομένου αποδίδεται στην ευθυγράμμιση των πλανητών που έχει ως αποτέλεσμα να εκδηλώνονται φαινόμενα παλίρροιας ενώ το ίδιο φαινόμενο εμφανίστηκε τις προηγούμενες ημέρες σε αρκετές νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας.

πηγή – φώτο: Μετεωκρήτες

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook