Νωρίτερα ο Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να κηρυχθεί ένοχη.

Τελευταία ενημέρωση: 15.00

Μετά από έξι χρόνια δικαστικής διαμάχης έπεσε η αυλαία, τουλάχιστον εντός δικαστηρίων, της υπόθεσης θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη.

Το μικρό κοριτσάκι έχασε την ζωή του στις 29 Δεκεμβρίου 2015 μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί στο Βενιζέλειο. Για τον θάνατο της 4χρονης είχε κατηγορηθεί η αναισθησιολόγος που συμμετείχε στην εγχείρηση και τελικώς σήμερα κρίθηκε αθώα. 

Την απόφαση ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου που προχώρησε στην ανάλυση του σκεπτικού της απόφασης του δικαστηρίου υπογραμμίζοντας πως προέκυψαν νέα ζητήματα μέσα από την εξέταση των τριών πραγματογνωμόνων. Αξίζει να αναφέρουμε πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης από τον πρόεδρο του δικαστηρίου ακολούθησε ξέσπασμα της οικογένειας της 4χρονης Μελίνας με τον πατέρα να φωνάζει έξαλλος απευθυνόμενος προς την έδρα: “Ντροπή σε όλους σας”.

Κατά την έξοδο, από το δικαστήριο, των δικηγόρων της αναισθησιολόγου Γιώργου Στειακάκη και Αλεξάνδρας Σπανάκη τόνισαν ότι “αποδείχθηκε μέσα από μια διεξοδική διαδικασία πως η κατηγορούμενη δεν είχε καμία ευθύνη”. Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειας της Μελίνας κ. Κοκοσάλης υπογράμμισε πως την Δευτέρα θα κατατεθεί έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook