Το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 ξεκινά το δεύτερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο.

Με επιτυχία άρχισε το πρώτο μοριοδοτούμενο Επιμορφωτικό Σεμινάριο, με θέμα: «Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική υποστήριξη των νοσούντων και των οικείων τους», το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Κρήτης, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 ξεκινά το δεύτερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο, με τίτλο: «Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα πένθους».  

Την έναρξη του Επιμορφωτικού Κύκλου Σεμιναρίων χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της ΟΑΚ, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία του ποιμαντικού έργου των κληρικών στους νοσούντες συνανθρώπους μας και όλως ιδιαιτέρως στους ευαίσθητους χώρους των Νοσοκομείων και των Γηροκομείων, ειδικά την περίοδο αυτή εξαιτίας της πανδημίας (Covid-19). Από την πλευρά του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ και εξήρε το εκπαιδευτικό έργο και την προσφορά της ΟΑΚ, ευχαριστώντας για την άριστη συνεργασία. Επίσης, έγινε ειδική αναφορά στη νέα σειρά Σεμιναρίων, με επίκεντρο την προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος, αξιοποιώντας το έργο και την εμπειρία του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας – Παραρτήματος της ΟΑΚ.

Ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, υπογράμμισε την αναγκαιότητα επιμόρφωσης κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας σε μία δύσκολη περίοδο όπως αυτή της πανδημίας, η οποία αφήνει και θα αφήσει πολλά προβλήματα στην κοινωνία μας.

Στα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια διδάσκουν εγνωσμένου κύρους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και κληρικοί με σημαντική εμπειρία στα παραπάνω θέματα.

Σημειώνουμε ότι η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης έχει υπογράψει από το 2014 Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατόπιν αποφάσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την ευλογία και ευχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α’, ο οποίος και έχει εξονομάσει την ΟΑΚ «Κέντρο Εκπαίδευσης Κληρικών και Λαϊκών Στελεχών της Εκκλησίας Κρήτης, Δωδεκανήσων, Πατριαρχικής Εξαρχίας Πάτμου και της διασποράς του Οικουμενικού Θρόνου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook