Υιοθετούν την πρόταση να χαρακτηριστεί η περιοχή του λόφου Καστέλι ως "αμιγής κατοικία" και τα κτίρια του Πολυτεχνείου να εμπίπτουν στις "κοινωφελείς λειτουργίες".

Κατά την τακτική συνεδρίαση της Κοινότητας Χανίων, που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη στις 26/02/2021, στην οποία παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Ν . Χαζιράκης  και οι εκπρόσωποι των επιστημονικών συλλόγων  κ. Πιστόπουλος Ζαχαρίας, Φραιδάκης Δημήτρης, Βόρδος Ιωάννης, Λουτσέτης Χαράλαμπος και Τσουκάτος Ιωάννης. 

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση των μελών και των συμμετεχόντων και η Κοινότητα Χανίων έλαβε την υπ΄ αριθμ. 6/2021 Απόφαση:

«Το Συμβούλιο Κοινότητας του Δήμου Χανίων και σε προηγούμενη απόφασή του (8/9/2020) είχε ταχθεί ενάντια στην ξενοδοχοποίηση του Λόφου Καστέλι και υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των κτιρίων του Πολυτεχνείου.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις (Νέο Πολεοδομικό Σχέδιο) και τον διάλογο που έχει αναπτυχθεί, το Συμβούλιο της Κοινότητας Χανίων εκφράζοντας τους συμπολίτες μας και τους φορείς της πόλης μας, συντάσσεται με την πρόταση που εκφράστηκε από τη Δημοτική Αρχή, τους επιστημονικούς συλλόγους (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ, ΠΑΝΕΛ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ-ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ), το ΤΕΕ/ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ η οποία συνοψίζεται στα εξής:

Η μόνη πρόταση που μπορεί να διαφυλάξει το δημόσιο χαρακτήρα των κτιρίων του Πολυτεχνείου και να προστατέψει το λόφο Καστέλι από την ξενοδοχοποίηση είναι να χαρακτηριστεί η ευρύτερη περιοχή του Λόφου ως «Αμιγής Κατοικία» και στην ιδιοκτησία του Πολυτεχνείου να δοθούν χρήσεις που να εμπίπτουν στις «Κοινωφελείς Λειτουργίες» (Εκπαίδευσης και Πολιτισμού).

Θεωρούμε ότι είναι η μόνη πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο η οποία είναι συμβατή με τον δημόσιο χαρακτήρα των κτιρίων και της περιοχής που ανήκει στο Πολυτεχνείο».


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook