Του Κωνσταντίνου Συλιγάρδου

Δυο είναι τα μέτωπα που στέκονται απειλητικά μπροστά μας τις τελευταίες εβδομάδες, και που ως κοινωνία ζούμε ξανά τον μύθο του “δεν κατάλαβα, δεν γνώριζα” (…)

Ναι, αναφέρομαι στην πανδημία και στην λέρα του διαδικτύου, τρολ, ηλεκτρονικοί κουκουλοφόροι κλπ η πρόβλεψη είναι μία. 
Μας περιμένει το πιο βαθύ σκοτάδι από την αφετηρία και των δύο προβλημάτων. 

Κάντε υπομονή και θα δείτε τι πραγματικά εννοώ…και μάλιστα σύντομα.
Δυστυχώς θα θερίσουμε τις θύελλες των ανέμων που είτε σπείραμε, είτε ανεχθήκαμε να σπέρνουν ανενόχλητοι κάποιοι άλλοι.

Στην Ελλάδα εσχάτως, καλλιεργείται υπόκωφα και όσο “διακριτικά” γίνεται, επίσης ένα ξενόφερτο φρούτο, όπου ένα νέο κίνημα πολύ πιθανόν θα λάβει σάρκα και οστά.

Είναι το φρούτο της “ιδεολογίας” των οπαδών του Τράμπ που εισέβαλλαν στο Καπιτώλιο με όλες εκείνες τις θεωρίες συνομωσίας και λοιπές “ανατρεπτικές” απόψεις και που η αντίστοιχη μερίδα πολιτών οπαδών της θεωρίας του όχλου προετοιμάζουν εντατικά. 

Το περίεργο βέβαια δεν είναι αυτό, αλλά το αμάλγαμα αυτών που το απαρτίζουν. 
“Προοδευτικοί”, εθνικιστές, εξτρεμιστές, νοσταλγοί της δραχμής το 2015, fun των MOU του Γιάνη Βαρουφάκη, οπαδοί των μετοχών της τράπεζας της Ανατολής,και λοιποί ανεμαζωξάρηδες ζεσταίνουν μηχανές. 

Είναι παράλληλα αρνητές της μάσκας και του εμβολίου κατά της νόσου covid19 που έχει προκαλέσει αυτήν την κόλαση σε όλο τον κόσμο.
Θεωρίες συνομωσίας και λοιπές ανοησίες κυριαρχούν στο ιδεολογικό κολάζ τους,που είναι τέτοιο ώστε να χωράει οτιδήποτε αρκεί να τους δίνει το δικαίωμα ενός λεπτού δημοσιότητας που επιζητούν.

Το ερώτημα είναι αν η κοινωνία είναι έτοιμη να αντιδράσει και να δείξει τα αντανακλαστικά που οφείλει πριν ζήσουμε τα χειρότερα.
Γιατί τα χειρότερα μας τα εγγυούνται και είναι το μόνο που μπορούν να εγγυηθούν πραγματικά.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook