Το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαρτίου, οι φοιτητές μηχανικοί αναπτύσουν τη δημιουργικότητα τους, με έπαθλο τη συμμετοχή στον εθνικό γύρο και τον ευρωπαϊκό τελικό.

Ο φοιτητικός οργανισμός BEST Chania του Πολυτεχνείου Κρήτης, διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά, τον τοπικό Διαγωνισμό Μηχανικής EBEC (European BEST Engineering Competition).

Ο Διαγωνισμός, θα διεξαχθεί online το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαρτίου.

Ο Οργανισμός BEST Chania Πολυτεχνείου Κρήτης είναι μέρος του Πανευρωπαϊκού, μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού οργανισμού BEST (Board of European Students of Technology), που αποτελείται από 93 Πολυτεχνεία σε 34 χώρες της Ευρώπης. Ως κύριο σκοπό του έχει την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ ευρωπαίων φοιτητών και την προσφορά επιπλέον γνώσεων σε αυτούς, σε ακαδημαϊκά και μη θέματα, μέσω των δράσεών του.

Στον διαγωνισμό αυτό οι φοιτητές μηχανικοί θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους διαγωνιζόμενοι στους παρακάτω τομείς:

Επιχειρησιακό Πρόβλημα: Το Σάββατο 6 Μαρτίου οι φοιτητές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία δοκιμασία που συνίσταται στην επίλυση ενός θεωρητικού προβλήματος και απαιτεί την ανάλυση, έρευνα, μελέτη, δοκιμασία και παρουσίαση μιας λύσης σε ένα τρέχον οικονομικό, επιχειρησιακό, περιβαλλοντικό, μηχανικό ή κοινωνικό πρόβλημα. Η λύση πρέπει να δοθεί μέσα σε ορισμένα χρονικά περιθώρια και να υποστηρίζεται από περιορισμένους πόρους, όπως χρόνο και χρήματα.

Πρόβλημα Μηχανικής Κατασκευής με χρήση κατάλληλου λογισμικού: Την Κυριακή 7 Μαρτίου, οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν πάνω στη χρήση ενός λογισμικού με στόχο τη σχεδίαση ενός πρωτοτύπου ως λύση, σε ένα τεχνικό πρόβλημα με συγκεκριμένη διάρκεια χρόνου. Αξίζει να αναφέρουμε ωστόσο ότι οι φοιτητές δεν θα εξεταστούν πάνω στη χρήση του λογισμικού, αλλά στον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξουν να λύσουν το θέμα.

Οι φοιτητές θα συμμετάσχουν με ομάδες των τεσσάρων μελών και θα διαγωνιστούν σε δεδομένες και ισάξιες συνθήκες (περιορισμένος χρόνος και δεδομένα), με σκοπό να εξασκήσουν και να αναπτύξουν δεξιότητες που απαιτούνται από ένα μελλοντικό μηχανικό, πάνω σε σύγχρονα τεχνικά προβλήματα. Κριτήρια αξιολόγησης για την εύρεση βέλτιστης λύσης αποτελούν η καινοτομία, η κριτική σκέψη, η αποδοτικότητα και η διαχείριση των διαθέσιμων πόρων.

Οι δύο νικήτριες ομάδες (μία από κάθε κατηγορία) θα συμμετέχουν στο επόμενο επίπεδο του διαγωνισμού, στον εθνικό γύρο, που θα διεξαχθεί 22-24 Μαΐου. Εκεί οι νικήτριες ομάδες από τα Χανιά θα έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες ομάδες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Από εκεί η νικήτρια ομάδα, θα πάρει ένα εισιτήριο για τον ευρωπαϊκό τελικό που θα διεξαχθεί φέτος στην Μαδρίτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook